Af Ritzau - 28/04-17 16:16; Opdateret: 28/04-17 17:06

Alternativet slutter sig til opgør med blasfemiparagrafAlternativet slutter sig til opgør med blasfemiparagraf

69 procent af Alternativets medlemmer vil afskaffe blasfemiparagraffen. Det er derfor partiets position.

storybild

Rasmus Nordqvist (i midten), Uffe Elbæk (til højre) og resten af Alternativet går fra og med fredag ind for at afskaffe den såkaldte blasfemiparagraf. Det sker, efter at partiets medlemmer har stemt om, hvad partiets holdning bør være. Et stort flertal stemte for en afskaffelse af paragraffen. (Billede: Scanpix/Lafur Steinar Gestsson)

Medlemmerne i Alternativet har fået lov at bestemme partiets position om straffelovens paragraf 140 – den såkaldte blasfemiparagraf. Og medlemmerne vil afskaffe paragraffen. Det skriver Politiken.

Partiet bekræfter over for Ritzau, at 69 procent af medlemmerne for at afskaffe paragraffen. 23 procent ønskede at bevare den. 2915 medlemmer stemte ved afstemningen.

Da afstemningen er bindende, går partiet hermed formelt ind for en afskaffelse.

Dermed er et flertal på Christiansborg klar til at stryge paragraffen. Flertallet består af samtlige partier undtagen Venstre og Socialdemokratiet.

Dermed er der også uenighed i regeringen. De Konservative og Liberal Alliance vil afskaffe paragraffen, mens statsministerens parti, Venstre, vil beholde den.

Ifølge Liberal Alliances politiske ordfører, Christina Egelund, vil partiet gerne af med paragraffen. Men det er ikke sikkert, at partiet vil stemme for et forslag om en afskaffelse.

For regeringen vil "som udgangspunkt" stemme sammen. Og regeringens stilling er ifølge Egelund uafklaret.

- Jeg kan simpelthen ikke svare på det nu, hvad regeringspartierne vil stemme ved tredje behandlingen af det her lovforslag, siger hun.

- Det er et politisk ønske, som vi i Liberal Alliance har haft, så længe vi har eksisteret, at vi vil en urimelig indskrænkning af ytringsfriheden til livs.

- Det er tydeligt, at regeringen er uafklaret. Jeg håber, at regeringen beslutter sig for at stemme for at afskaffe paragraffen.

Paragraffen lyder:

-Den, der offentligt driver spot med eller forhåner noget her i landet lovligt bestående religionssamfunds troslærdomme eller gudsdyrkelse, straffes med bøde eller fængsel indtil fire måneder

Paragraffen er blevet aktuel igen, da anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi i slutningen af februar tiltalte en 42-årig mand for blasfemi ved at afbrænde Koranen.

Det er første gang siden 1971, at der rejses tiltale efter blasfemiparagraffen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Riskær tvunget til at brænde tonsvis...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Sportsvogn til millioner blev...
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx