Af - 28/04-14 13:19

Rystet Morten Helveg politianmelder Se og Hør efter skandalebogRystet Morten Helveg politianmelder Se og Hør efter skandalebog

Det her er et blafrende brud på databeskyttelsen, lyder det fra politikeren.

storybild

Morten Helveg Petersen. (Billede: Polfoto/arkiv)

Den radikale politiker Morten Helveg Petersen vil nu politianmelde ugebladet Se og Hør. Det sker i forlængelse af dagens afsløringer i romanen 'Livet, det forbandede', der er skrevet af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen.

Heri fremgår en lang række afsløringer, som ifølge B.T. kan dokumenteres har fundet sted i virkeligheden. Blandt andet at Se og Hør skulle have betalt en ansat hos PBS, der nu hedder Nets, for kreditkortoplysninger om kendte og de kongelige.

Venstre raser: Kræver undersøgelse af Se og Hør-overvågning
Venstre raser: Kræver undersøgelse af Se og Hør-overvågning

Undrede sig meget
På den måde kunne bladet holde sig opdateret på, hvor de kendte færdes, hvilket blandt andet kan have banet vejen til historien om, at Morten Helveg Petersen og Line Baun Danielsen var på statsbetalt elskovsferie, hvor Morten Helveg Petersen droppede at deltage i Nato-møder for i stedet at hygge sig på restauranter og natklubber med Line Baun Danielsen.

- Allerede dengang, hvor de skrev historien, undrede jeg mig over, hvordan de kunne vide, hvor jeg havde spist og været i Berlin. Det er så grænseoverskridende, hvad de tilsyneladende har gjort, og jeg kan slet ikke finde ord for det, siger Morten Helveg Petersen til BT

Chefredaktør: Jeg kender ikke til overvågning
Chefredaktør: Jeg kender ikke til overvågning

Han vil nu politianmelde ugebladet.

- Jeg er chokeret over jeres historier. Hvis det forholder sig sådan, som I skriver, vil jeg politianmelde Se og Hør. Det her er et blafrende brud på databeskyttelsen, og derfor vil jeg have politiet til at undersøge, om det er sandt, siger han.

Vil samle de ramte

Ken B. Rasmussens bog 'Livet, det forbandede' udkommer tirsdag, men allerede nu er den radikale politiker på krigsstien. En politianmeldelse er ikke nok, og han vil nu undersøge mulighederne for et massivt civilt søgsmål mod ugebladet.

- I den forbindelse vil jeg gerne opfordre alle, der måtte have mistanke om at have været overvåget af Se og Hør, om at kontakte mig, så vi kan se, om der kan laves et gruppesøgsmål mod Se og Hør, siger han til BT.

Nets undersøger mulig læk i overvågningssag
Nets undersøger mulig læk i overvågningssag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx