Af - 20/04-14 11:32

Såret hest får fri fra træningSåret hest får fri fra træning

Hesteavler, beridder og tidligere Ol-rytter, Andreas Helgstrand, erkender, at have behandlet sin hest, Akeem Foldager for hårdt efter kontrolbesøg af dyrlæge.

storybild

Billeder fra hestekanalen Epona-tv har blandt andet afsløret Akeem Foldagers blå og afklemte tunge.

Anklagerne mod tidligere OL-rytter, Andreas Helgstrand er myldret frem, efter at heste-tv-kanalen, Epona TV, har vist billeder af hans hest, Akeem Foldager fra en rideopvisning sidste lørdag.

'Uhyrligt', 'skandaløst' lyder nogle af kommentarerne til billederne, som viser Akeem Foldager med hvad kritikerne kalder for ' mundsår, hvidt skum og blå tunge, men også slid fra sporer, som Andreas Helgstrand beskyldes for at have forsøgt at skjule med skosværte under arrangementet.

Dansk stjernerytter hænges ud for grov dyremishandling
Dansk stjernerytter hænges ud for grov dyremishandling

Anklagerne fik i går Dansk Ride Forbund til at aflægge kontrol sammen med en af forbundet udvalgt dyrlæge, Peter Busk, der efter besøget har udsendt en rapport om besøget, hvor Andreas Helgstrand ifølge rideforbundet har erkendt, at Akeem Foldager er blevet trænet for hårdt.

Ifølge rapporten er Akeem Foldager blevet trænet forkert på en måde som Dansk Ride Forbund kalder for ‘uacceptabel og ikke i overensstemmelse med vores etiske retningslinjer':

- Andreas Helgstrand erkender dette forhold og er i dialog med Dansk Ride Forbund om brugen af udstyr. Samtidig har Andreas Helgstrand valgt at følge dyrlægens anbefaling om at give Akeem Foldager træningsfri, indtil smertereaktionen fra højre kæbe er væk. Han har desuden indvilliget i at lade Dansk Ride Forbund føre tilsyn med Akeem Foldager for at tilsikre, at ovenstående forhold bliver bragt i orden, uddyber Dansk Rideforbund over for Metroxpress.

Herudover konkluderer Dansk Rideforbund, at Akeem Foldager generelt har det godt og er uden sår på kroppen.

Andreas Helgstrand, der i dag driver en større hesteforretning, Helgstrand Dressage i Vodskov nær Aalborg, har ikke ønsket at kommentere hverken kritik eller billeder over for mx.dk.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx