Af - 07/04-15 15:57; Opdateret: 07/04-15 16:21

Livsfarlig trend: Forældre søger sygdomme til deres børn i hemmelig gruppeLivsfarlig trend: Forældre søger sygdomme til deres børn i hemmelig gruppe

Skoldkopper, røde hunde og mæslinger er eftertragtede goder i en hemmelig Facebook-gruppe, hvor vaccine-skeptiske forældre kan få smittet deres børn.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Der har på det seneste været meget debat om, hvorvidt danske børn burde blive vaccineret eller ej. Og nu kommer der mere benzin på 'debat-bålet'.

Magasinet Vores Børn skriver, at vaccine-skeptiske forældre søger syge børn i en hemmelig Facebook-gruppe, der går under navnet Smittegruppe til børnesygdomme.

Det gør de, så deres egne børn kan blive smittet med eksempelvis mæslinger, skoldkopper og røde hunde, hvorefter de på naturligvis kan bekæmpe sygdommen.

Influenza-vaccination beskytter dig sjældent
Influenza-vaccination beskytter dig sjældent

Mediet citerer således en forældre fra gruppen:

Hej. Børnesygdomme søges til 2 drenge. Feks.: skoldkopper, fåresyge, mæslinger, røde hunde”, ”Jeg har en søn på 18 mdr., som jeg søger mæslinger og skoldkopper til” og ”Også interesseret i mæslinger.

Gruppen, som Vores Børn har fulgt i et års tid, tæller 200 medlemmer, og mediet har talt med et medlem, der fortæller, at hun søger mæslinger til sin fem årige pige.

- Jeg har en sund og stærk pige, så jeg har ikke syntes, det var nødvendigt med vaccinen. Men samtidig vil jeg jo gerne have, at hun kommer gennem børnesygdommene, mens hun er lille, så det bliver så ukompliceret som muligt, siger hun.

'Kan føre invaliditet og død med sig'
Allan Randrup Thomsen, der arbejder som professor i virusinfektioner ved Københavns Universitet, fraråder forældre at benytte smittegrupper - især er mæslinger en sygdom, der kan gøre de små børn alvorligt syge:

- Det er en sygdom med mange følgevirkninger, som kan føre både livsvarig invaliditet og død med sig. Det er absolut ikke noget, jeg kan anbefale, siger han til Vores Børn.

Flertal vil gøre mæslingevaccine tvungen
Flertal vil gøre mæslingevaccine tvungen

Den meget smitsomme sygdom vil ifølge Statens Serum Institut statistisk føre døden med sig i hvert 2.500-3.000 tilfælde.

Og selv om der er meget, som taler for, at børn burde blive vaccineret, så ændrer det ikke ved moderens holdning:

- Selvfølgelig har vi alle et moralsk ansvar for vores medmennesker. Det kan jeg godt se oppe i mit hoved. Men selvom det lyder barskt, er det samtidig min grundholdning, at der måske er en mening med, at det - sat på spidsen - er de stærkeste, der overlever, siger hun.

Professor i straf og etik ved Roskilde Universitet Thomas Søbirk Petersen mener, at det burde være lovpligtigt for forældre at vaccinere deres børn, da man unødigt udsætter sit og andres børn for fare.

LÆS OGSÅ: Sundhedsstyrelsen: MFR-vaccinen er en sikker vaccine

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx