Af Amalie Abildgaard - 15/08-17 18:09

Peter Madsens bror taler ud: Hvorfor skulle han blive til en kynisk morder?Peter Madsens bror taler ud: Hvorfor skulle han blive til en kynisk morder?

Den svenske journalist Kim Wall er stadig forsvundet og eftersøgt, efter hun var på reportagetur i Øresund på den drabssigtede opfinder Peter Madsens ubåd.

storybild

Peter Madsen blev lørdag i Københavns Byret fængslet i 24 dage for uagtsomt manddrab. Politiet mener, at han har forvoldt den 30-årige svenske journalist Kim Walls død. (Billede: Bax Lindhardt)

47-årige Peter Madsen blev i lørdags sigtet og varetægtsfængslet i 24 dage for uagtsomt manddrab på den 30-årige Kim Wall, uden at hendes lig er fundet.

Den svenske kriminolog Leif GW Persson har sagt til svenske Expressen.se, at han mener, at Peter Madsen er involveret i Kim Walls forsvinden - at det højst sandsynligt ikke har været planlagt, og at han formentlig har dumpet hendes lig på havets bund.

Nu svarer Peter Madsens bror, Benny Langkjær Egesø, tilbage på anklagen overfor det svenske medie. Han mener ikke, at det ligger til hans brors personlighed af to årsager.

»Han er en mand, der er vant til at håndtere store og vanskeligere projekter som raketopsendelse og ubådsbygning. Det ligger ikke til ham at gå i panik. Jeg husker, at en raket engang sprang under testning, og det tog han roligt. For det andet er der det følelsesmæssige. Han er en person, der altid har empati overfor andre, så hvis noget gik galt, hvorfor skulle han blive til en kynisk morder, der ønsker at dække sine spor. Det er ikke en rationel måde at handle på,« siger Benny Langkjær Egesø til Expressen.se.

Benny Langkjær Egesø sætter også spørgsmålstegn ved, hvordan Peter Madsen kan være skyldig, når han ønskede at udtale sig for åbne døre under grundlovsforhør lørdag.

Alligevel valgte dommeren at lukke dørene, da det blev vurderet, at der ville kunne komme krænkende oplysninger frem for Kim Walls familie.

BT har tidligere talt med pårørende til Peter Madsen, heriblandt hans nære ven Christoffer Meyer. Han beskriver ligesom Benny Langkjær Egesø de 'mærkelige' dage, som familie og venner har været igennem siden natten til lørdag, hvor ubåden blev meldt savnet.

»Det har været en følelsesmæssig rutsjebanetur for alle tæt på Peter inklusiv mig selv,« sagde opfindervennen Christoffer Meyer til BT lørdag.

Dog ser de pårørende på fakta i stedet for de mange teorier, som tidligere drabschefer og kriminaleksperter har været ude med.

»Den sigtelse, der ligger på Peter, er uanset, hvordan man vender og drejer, ikke let for ham. Derfor er det meget vigtigt, at efterforskningen går grundigt til værks for at undgå de forkerte fakta kommer på bordet,« sagde Christoffer Meyer.

BT forsøger at få en kommentar fra Benny Langkjær Egesø selv.

Peter Madsens næste retsforhør foregår den 5. september.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx