Af - 22/10-15 13:06; Opdateret: 22/10-15 13:22

Medie: Almedin og familien skal rejse straksMedie: Almedin og familien skal rejse straks

Ministerium har afvist, at Almedin Fejzic og hans familie kan få lov til at blive i Danmark, mens deres ansøgning om opholdstilladelse undersøges på ny.

Bildstrecke im Grossformat »

Her kan du se billeder fra demonstrationen den 11. oktober mod udvisningen af Almedin og hans familie.

Almedin Fejzic og hans families sag om at blive i Danmark er blevet genåbnet, men det betyder ikke, at de kan blive siddende her i landet, mens Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet bruger de næste tre måneder på en afgørelse.

Det skriver sn.dk, der er kommet i besiddelse af svaret på familiens anmodning om at få sagen genåbnet. Heri står der, at de skal rejse hjem til Bosnien hurtigst muligt.

'Det påhviler således fortsat Deres klienter og deres to børn at udrejse af Danmark straks. Udlændingestyrelsen og Rigspolitiet, Nationalt Udlændinge Center, er underrettet herom,' står der i svaret fra ministeriet.

Lille håb for Almedin: Sagen bliver genåbnet
Lille håb for Almedin: Sagen bliver genåbnet

Familiens advokat, Poul Hauch Fenger, havde ellers anmodet om, at man lod Almedin, hans bror, mor og far blive i landet, mens sagen blev behandlet, men at genoptage sagen 'med opsættende virkning' har ministeriet afvist.

'Ministeriet har ikke fundet, at ganske særlige grunde taler for, at ansøgningen tillægges opsættende virkning,' lyder det i svaret.

Almedin fanget i udvisnings-drama: Jeg kan ikke klare mere
Almedin fanget i udvisnings-drama: Jeg kan ikke klare mere

I sidste uge nåede Almedin Fejzic og familien hele vejen ud til Københavns lufthavn for at blive sendt hjem til Bosnien, inden faderen, der lider af skitzofreni, skar sig selv i håndledet, og hjemsendelsen blev udsat.

Faderen er stadig indlagt til behandling på psykiatrisk hospital i Roskilde, og derfor er familien stadig i Danmark. Almedin og hans bror Almin er hos deres danske plejefamilier, og de har genoptaget deres skolegang i Frederiksværk.

- Vi er trods alt glade for, at sagen genoptages, men vi synes, det er en højst mærkværdig og ussel behandling af familien, siger Almedins plejefar, Lasse Koefoed, til sn.dk.

Plejemor: Sådan har Almedin det nu
Plejemor: Sådan har Almedin det nu

Herunder kan de se en video fra dramaet i Københavns Lufthavn, hvor Almedin og hans families udvisning blev udsat.

LÆS OGSÅ: Almedin får stort tilbud: Anonym vil betale tre år på kostskole i Danmark

LÆS OGSÅ: Gymnasieelever demonstrerede for udviste Almedin

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Notat afslører ny beskyldning: Brød...
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx