Af Lars Fogt - 08/05-15 14:32

DF: Dyr skal indberettes på linje med børnDF: Dyr skal indberettes på linje med børn

Hjemmehjælpere må i dag ikke indberette, når de ser dyr, som lider hos borgere. DF kræver samme indberetningspligt for dyr, som gælder for omsorgssvigtede børn.

storybild

DF kræver, at det bliver skrevet ind i loven, at offentlige ansatte skal indberette, når de ser misrøgtede dyr hos borgere på samme måde, som de skal hvis børn omsorgssvigtes. (Billede: Dyreværnet)

Sygeplejersker og hjemmehjælpere må i dag se den anden vej, når de ser hunde og katte, der sulter og laver afføring i stuen, når de besøger ældre og psykisk syge.

De er i dag omfattet af tavshedspligt, når det gælder dyrene.

21 misrøgtede gravhunde reddet på Lolland
21 misrøgtede gravhunde reddet på Lolland

Dansk Folkeparti fremsætter nu et lovforslag, der gør det lovpligtigt for offentligt ansatte at indberette misrøgt af dyr på samme måde, som det i dag er et krav i serviceloven at indberette omsorgssvigt af børn.

- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at offentligt ansatte ikke kan gøre noget, når de ser dyrs som lider, siger dyrevelfærdsordfører Dennis Flydtkjær.

Flere dyreorganisationer støtter forslaget. Dyreværnschef Henrik Bucholdtz hos Dyrenes Beskyttelse fortæller, at man i flere år har forsøgt at rejse problemet overfor landets kommuner.

- Det er desværre en problemstilling, som vi oplever flere gange årligt. Hovedsageligt handler det om folk, som myndighederne støder på, der ikke kan håndtere deres dyr på grund af en psykisk eller fysisk sygdom, siger han.

5-15 gange om året får de anonyme henvendelser fra offentligt ansatte, der er stødt på dyr, som lider hos borgere. Ofte aftaler man så med borgeren, at dyret får et nyt hjem i en periode.

Dyreværnet siger de modtager endnu flere henvendelser.

- Ofte går de offentligt ansatte hjem med samvittighedsskrupler, fordi de kan se dyrene lide hos de borgere de besøger, hvor de ikke kan gøre noget. For et par uger siden blev vi kontaktet af hjemmehjælpere, der havde taget katten fra en psykisk syg, der ville kvæle sin kat, siger direktør Signe Sehested Lund.

Minister vil fordoble straffen: Stor stigning i sager om dyremishandling
Minister vil fordoble straffen: Stor stigning i sager om dyremishandling

DF: Mord på dyr skal ikke straffes som hærværk
DF: Mord på dyr skal ikke straffes som hærværk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx