Af Jeppe Pedersen - 02/12-17 22:55

Trine faldt om på gaden to dage før sit bryllup: Nu har hun et vigtigt opråb til danskerneTrine faldt om på gaden to dage før sit bryllup: Nu har hun et vigtigt opråb til danskerne

Den 30-årige Trine Ruby Andersen fra Hellerup fik for halvanden måned siden konstateret epilepsi. Under en løbetur i oktober faldt hun pludselig om i kramper, men fik ingen hjælp fra forbipasserende. I et Facebook-opslag kommer hun med et opråb om, at danskere skal være bedre til at turde at hjælpe.

storybild

Trine Ruby Andersen fik et epilepsi-anfald, mens hun var ude at løbe. Nu har hun et opråb til alle.

»Hvordan kunne de gå fra mig?«

Det spørgsmål har den 30-årige Trine Ruby Andersen, der til daglig er indkøber hos Bjørn Thorsen A/S, haft cirkulerende i hovedet, siden hun to dage før sit bryllup faldt om med et krampeanfald under en af sine daglige løbeture.

»Jeg anede ikke, hvor jeg var. Jeg ser bare to personer i 30'erne stå og snakke volapyk til mig. Jeg ryster stadig og kan hverken rejse mig eller sige noget. Og pludselig ser jeg, at de bare går væk,« siger Trine Ruby Andersen til BT.

Heldigvis går anfaldet over, og Trine Ruby Andersen får helt desorienteret og ude af stand til at huske sit efternavn forvildet sig hjem til sin lejlighedsopgang, hvor hun ringer på alle dørklokkerne. En dame åbner op, og hendes nevø, der bor i opgangen, kommer løbende ud og råber: 'Ring efter en ambulance'. Hvortil damen svarer; 'hvorfor?'

»Folk er bare så blinde, de lukker bare øjnene. Det er for dårligt, at de bare lod mig ligge,« siger Trine Ruby Andersen og refererer både til damen i opgangen og parret fra løbeturen.

Epilepsianfaldet kostede Trine Ruby Andersen et blåt og hævet øje. En kritisk skade for en kvinde to dage før sit bryllup med sin mand, Karl.

Trine Ruby Andersen blev gift i oktober med sin mand Karl.

Men epilepsianfaldet og den manglende hjælp gav også Trine Ruby Andersen en indvendig ærgrelse over danskere. Derfor lavede hun et Facebook-opslag, hvor hun fortalte sin historie og kom med et opråb til danskere om at huske at hjælpe.

Opslaget kan læses herunder:

Opslaget har fået knap 100 delinger, og Trine Ruby Andersen har modtaget masser af henvendelser fra folk, der selv har epilepsi tæt på sig.

»Jeg troede bare, at det var min omgangskreds, der ville se det. Der er så mange, jeg ikke kender, der enten selv har epilepsi eller har en søn eller en mand med det, der har skrevet til mig, og de havde så meget på hjertet. Det er rart, at der er kommet opmærksomhed på det, for det er ikke noget, man flager med,« siger Trine Ruby Andersen.

Siden anfaldet har den stået på daglig medicin for at undgå, at det sker igen. Trine Andersen er samtidig blevet udstyret med et armbånd, der ringer 112, hvis hun skulle falde om igen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Superliga-klippe kan ikke mere og...
bt.dk
Politiet med kryptisk udtalelse om...
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx