22/10-14 20:18

Galleri dropper racismedømt kunstner efter dødstruslerGalleri dropper racismedømt kunstner efter dødstrusler

Galleriet Hornsleth & Friends vil ikke udstille Dan Parks billeder, efter at man har modtaget dødstrusler.

Det københavnske galleri Hornsleth & Friends, som skulle udstille værker af den racismedømte svensker Dan Park, opgiver nu at gennemføre udstillingen.

- Jeg må desværre trække mig fra Dan Park-udstillingen på grund af dødstrusler, som berører mig selv og min familie, udtaler galleriets ejer, Kristian von Hornsleth, i en pressemeddelelse fra Trykkefrihedsselskabet, som står bag udstillingen.

Selv om galleriet har trukket sig, vil Trykkefrihedsselskabet alligevel udstille billederne. Også ferniseringen gennemføres torsdag - dog ikke i galleriet, men på Christiansborg.

- Jeg vidste ikke, at ytringsfriheden har så ringe kår i Danmark, at man skal udsættes for dødstrusler, alene fordi man er rede til at lægge lokaler til en fredelig og oplysende udstilling, udtaler Trykkefrihedsselskabets formand, Katrine Winkel Holm.

Hun udtrykker samtidig forståelse for Kristian von Hornsleths beslutning.

Natten til fredag i sidste uge blev galleriet udsat for hærværk, da der blev knust nogle ruder og med politiets ord "tværet noget maling ud".

Dan Park er idømt seks måneders fængsel og en bøde på 60.000 kroner for at bryde den svenske lov om hetz imod en folkegruppe, hvilket svarer til den danske racismeparagraf.

Det fik Trykkefrihedsselskabet i Danmark til at foranledige en udstilling af nogle af de forbudte værker. Meningen var, at udstillingen skulle være åben for offentligheden fra den 24. oktober og en uge frem.

Udstillingen bliver dog stadig til noget, men den åbner først mandag i næste uge og løber til fredag. Det vil ske i nogle lokaler på Østerbro, men den præcise adresse oplyses først mandag, skriver Trykkefrihedsselskabet i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
Vigtig bro lukker i knap et halvt år:...
bt.dk
Her er vinderen af 'Divaer i Junglen'
bt.dk
Simon Kjær i usædvanlig bøn: Vil have...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx