Af - 28/05-14 21:08

Godt nyt: Stort byggeprojekt skaber 500 lærepladserGodt nyt: Stort byggeprojekt skaber 500 lærepladser

Byggeriet af Femern-tunnellen giver praktikpladser til mange elever på tekniske skoler. Enhedslisten jubler.

storybild

Sådan bliver tunnellen mellem Danmark og Tyskland bygget - og det skal der være en hel del lærlinge med til. Det skaber mange nye praktikpladser. (Billede: PR-foto fra Femern A/S)

En række offentlige byggerier har fået kritik for ikke at tage lærlinge ind, men den trend vil selskabet bag den kommende tunnel mellem Danmark og Tyskland nu gøre op med.

- Vi mener, at det er et samfundsmæssigt ansvar, fortæller direktør i Femern A/S Bo Eske Nielsen til metroxpress.

Markus søgte 300 lærepladser uden held
Markus søgte 300 lærepladser uden held

I alt vil byggeprojektet, der starter for alvor i sommeren 2015, kaste lærepladser svarende til 500 mandår af sig over seks år. Det svarer til 500 heltidslærlinge i ét år og vækker jubel hos Enhedslisten, der har været en af de store fortalere for at offentlige byggeprojekter sørger for at oprette lærepladser.

- Det er en dejlig nyhed og et vink med en vognstang om at vi skal følge i samme spor også når der renoveres daginstitutioner, sygehuse og uddannelsessteder. Det viser, at det nytter at stille krav fra politisk hold, siger uddannelsesordfører Rosa Lund.

Mestre dropper fremtidens elitehåndværkere: For dyre som lærlinge
Mestre dropper fremtidens elitehåndværkere: For dyre som lærlinge

Rent teknisk sikrer Femern Bælt de mange praktikpladser ved at lave såkaldte sociale klausuler med de entreprenører, de hyrer, og de har allerede gjort sig de første erfaringer, der ifølge Bo Eske Nielsen viser, at de sociale klausuler virker.

Kritikere af de sociale klausuler – blandt andet Liberal Alliance – mener ellers, at klausulerne skaber øget bureaukrati, men den oplevelse deler de ikke hos Femern A/S.

24-årig: Ikke engang i Netto kan man få job
24-årig: Ikke engang i Netto kan man få job

- Vores entreprenører er meget positive, og lærlingene er glade for at komme i arbejde. Vi kan godt anbefale andre at bruge sociale klausuler, for vi har gode erfaringer med det, og samtidig øger vi de unge menneskers jobmuligheder i fremtiden, siger Bo Eske Nielsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Her er DRs nye underholdningsprogram:...
bt.dk
Lego-familie har tabt gigantbeløb
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx