16/09-13 18:00

Kræver 2,1 milliarder af Pihl & SønKræver 2,1 milliarder af Pihl & Søn

Krakket byggefirma har værdier for 291 millioner kroner. Til gengæld gør kreditorerne krav på 2,1 milliarder.

storybild

Nørreport Station. Bygge-mastodonten Pihl og Søn, der blandt andet har stået bag Storebæltsbroen og Operahuset i København, er gået konkurs, og kreditorerne mener at have 2,1 milliarder til gode. (Billede: Billede: Stine Bidstrup / Polfoto / Arkiv)

En lang række kreditorer har tilsammen 2,1 milliarder kroner til gode i byggefirmaet Pihl & Søn, som gik konkurs i slutningen af august.

Dermed ser det ikke umiddelbart ud til, at kreditorerne kan se frem til at få deres tilgodehavende lige med det samme, for firmaets aktiver opgøres til - i denne sammenhæng - beskedne 291 millioner kroner.

Det fremgår af advokatfirmaerne Kromann Reumert og Holst Advokaters opgørelse over aktiver og passiver i det krakkede byggefirma.

Der kan dog dukke flere overraskelser op i gennemgangen af konkursboet, bemærker advokaterne, som er udpeget som kuratorer over konkursboet. De modtager fortsat anmeldelser i boet, og værdierne er beregnet ud fra et foreløbigt skøn.

Senest den 26. december forventer advokaterne at have gjort det samlede konkursbo op, som de kan sende til den lange liste af kreditorer. Herefter kan processen med at fordele aktiverne begynde.

Det var en række byggeprojekter i udlandet, der knækkede halsen på det 126-årige byggefirma Pihl & Søn, som var en af giganterne i dansk byggeri.

Pihl & Søn står bag en række prestigefulde projekter som Storebæltsbroen, Operaen og Skuespilhuset i København og Danmarks nye nationalakvarium, Den Blå Planet.

Aktuelt er selskabet i gang med en række store projekter - blandt andet Ny Nørreport Station, FN byen i Nordhavn og kanalbroerne i København, ligesom selskabet er i gang med byggeri af 111 ejer-/lejeboliger på lystbådehavnen i Vejle.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx