Af Ritzau - 25/11-16 10:21; Opdateret: 25/11-16 10:33

V-politikere gav Løkke råd og ønsker til trekløverregeringV-politikere gav Løkke råd og ønsker til trekløverregering

Venstre har fredag holdt gruppemøde på Marienborg, hvor regeringsforhandlingerne fortsætter til middag.

storybild

Ifølge Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, gav partifæller råd og indspark til regeringsforhandlingerne under partiets gruppemøde på Marienborg fredag morgen. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Normalt mødes Venstres folketingsgruppe til gruppemøder på Christiansborg. Men fredag var mødet rykket til statsministerens embedsbolig på Marienborg nord for København.

Her holder Lars Løkke Rasmussen (V) nemlig til under de igangværende regeringsforhandlinger med Liberal Alliance og De Konservative.

Men før partilederne fra de to - indtil videre - støttepartier møder op på Marienborg, var Venstres folketingsmedlemmer fredag morgen samlet.

Blandt andet for at få en status på forhandlingerne, fortalte politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) til DR og TV2 efter mødet.

- Der har været mange gode råd og indspark fra gruppen - ting som vi gerne vil have opmærksomhed på, og som er vigtige for os, sagde han til de to tv-stationer foran Marienborg.

Ifølge den politiske ordfører fortalte statsministeren "en hel del" om forhandlingerne om et nyt regeringsgrundlag.

- Men jeg kan selvfølgelig ikke løfte sløret for det endnu, tilføjede han.

Selv om et antal Venstre-minister står til at miste ministerposten eller få et andet ressortområde med manøvren, er der ifølge Jakob Ellemann-Jensen "god begejstring" for udsigten til en trekløverregering i gruppen.

Om udsigten til, at partifæller lækker ting fra gruppemødet til pressen, siger den politiske ordfører, at man skal sørge for, at "hele gruppen er inddraget", der hvor det er nødvendigt og hvor det giver mening.

- Ligesom I løber rundt i små cirkler om jer selv, gør vi det jo også, siger han til tv-journalisterne.

Jakob Ellemann-Jensen regner med, at de tre partier kan præsentere et regeringsgrundlag "inden for en overskuelig periode".

I første omgang ankommer Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, og De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, til Marienborg ved middagstid. Forhandlingsmødet har ingen bagkant.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sådan er det gået Emma fra Årgang 0...
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Dansk kvinde død på ferieø
bt.dk
Mand fik sin penis slemt i klemme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx