Af Christian Hansen - 23/01-18 20:01

Pølsemanden Arne klager over kunderne: 'Det er det samme hver januar'Pølsemanden Arne klager over kunderne: 'Det er det samme hver januar'

Derfor lider pølsemændene i denne måned.

storybild

Det er hårdt at være pølsemand i januar. Arkivbillede (Billede: Mads Claus Rasmussen)

Det er ikke sjovt at være pølsemand i januar.

For i stedet for at få en 'hotter' med tilhørende congobajer fra den lokale pølsekutter, så sværger mange danskere i stedet til salat, vand med citrus og hyppige besøg i fitnesscentret i årets første måned, så længe nytårsforsættet stadig holder.

Det går ud over omsætningen hos de, der lever af at lange eksempelvis en 'Indianer i kano' over disken til snacksultne danskere på jagt efter hurtig mad.

Det fortæller Landsformand for Danmarks Pølsehandlerforening, Jesper Rønning, der selv driver en pølsevogn i Ringe på Fyn, til BT.

»Vi kan godt mærke, at der er mindre at lave i januar og februar. Når man er på kur og drikker kildevand, kommer man ikke ind og får sig en Cocio. Det gør jo ondt på omsætningen, det er der ingen tvivl om,« siger han.

En anden pølsemand, der lider under danskernes beslutning om at komme sundere ind i det nye år. er Arne Pedersen fra Helsingør. Han fortæller til Helsingør Dagblad, at der har været dage i januar, hvor han lige så godt kunne have holdt lukket.

»Det er det samme hver januar. Folk bliver jo fuldstændig fedtforskrækkede,« siger Arne Pedersen til avisen.

Ifølge formanden for Danmarks Pølsehandlerforening, der har omkring 250 medlemmer landet over, er det dog ikke kun nytårsfortsæt om en sundere livsstil, der medfører lavvande i kassen. Også det kolde vejr samt mindre købelyst på bagsiden af decembers vilde shopping holder danskerne væk fra pølsevognene, lyder det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx