Af - 07/02-14 14:48

Anklage: Skolebørn blev frihedsberøvet under narkorazziaAnklage: Skolebørn blev frihedsberøvet under narkorazzia

Under en narkorazzia på Kalundborg Gymnasium blev 700 elever låst inde i kantinen, imens cirka 40 personer plus narkohunde ledte efter stoffer. Dybt kritisabelt mener Libaral Alliance.

storybild

Under en narkorazzia på Kalundborg Gymnasium blev 700 elever låst inde i kantinen, imens cirka 40 personer plus narkohunde ledte efter stoffer. Dybt kritisabelt mener Libaral Alliance. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Tirsdag gennemførte politifolk, SSP-folk og medarbejdere fra Kalundborg Misbrugscenter - i alt cirka 40 personer plus narkohunde – en storstilet narkorazzia på Kalundborg Gymnasium.

Imens blev 700 elever gennet sammen i kantinen, hvor dørene blev låst, så ingen kunne gå ud.

1. g' er: Der handles med coke i skoletiden
1. g' er: Der handles med coke i skoletiden

Det oplyser den liberale byrådskandidat i Køge Jacob Hatt. Han finder episoden dybt kritisabel og har derfor meldt rektoren, vicerektoren og lærerstaben på skolen for medvirken til overtrædelse af Straffelovens § 261 om frihedsberøvelse til Midt- og Vestjællands Politi.

Professor: Gymnasierne har massive problemer med hash
Professor: Gymnasierne har massive problemer med hash

I anmeldelsen skriver Jacob Hatt blandt andet, at flere medlemmer af lærerstaben 'fysisk har skubbet/trukket/taget i armen og ført' eleverne ned i samlingssalen, hvor 'der var enten politi, eller også var udgangene låste, vi (eleverne red.) blev bogstaveligt lukket inde.'

- Ligeledes har flere elever på skolen uafhængigt af hinanden indrømmet at de ikke var frie til at forlade skolens område, og at selv deres bevægelser i skolens bygninger var begrænset og overvåget af lærerstaben, lyder det fra Jacob Hatt.

Han understreger, at han forventer, at politiet iværksætter en efterforskning, der kan afdække om eleverne ulovligt er blevet
tvunget til at forblive på skolen.

Gym-elever: Hash-rygning sker EFTER skoletid
Gym-elever: Hash-rygning sker EFTER skoletid

Over for www.sn.dk siger, en af dem som anmeldelsen er rettet mod, vicerektor Birte Klæsøe Lund, at ingen elever med fysik blev tvunget til at blive.
- Men hvis nogen ønskede at forlade stedet, ville vi ikke have anvendt magt for at stoppe dem, siger vicerektoren til sn.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Klopp efter vild målfest: Det var tæt...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Sover du dårligt? Så skal du øve dig...
bt.dk
Spare-myte: Så dyre er dine vaner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx