Af Ritzau - 25/04-17 15:32; Opdateret: 25/04-17 18:43

S-formand: Der skal ikke være et fælles projekt i rød blokS-formand: Der skal ikke være et fælles projekt i rød blok

De fem partier i oppositionen er forskellige. Der skal ikke være et samlet projekt, mener Socialdemokratiet.

storybild

Socialdemokratiets Mette Frederiksen holdt tirsdag møde med de øvrige partiledere i oppositionen for første gang i mere end et år. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Carsten Bundgaard)

Når Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet går til folketingsvalg, bliver det ikke med et samlet projekt.

Sådan lyder meldingen fra Socialdemokratiets formand og statsministerkandidat, Mette Frederiksen, efter tirsdagens møde mellem partilederne i oppositionen.

- Der skal ikke være et decideret fælles politisk projekt. Vi er fem forskellige partier. Men det, vi kan forenes om, vil vi selvfølgelig forenes om, siger hun.

Det er områder som velfærd, behovet for at bekæmpe ulighed, grøn omstilling og social mobilitet, som kan forene oppositionen, fortæller Mette Frederiksen.

Flere politiske områder skiller dog fortsat partierne.

- Så er der nogle områder, som vi er uenige om. Det mener jeg, vi skal være fuldstændige ærlige om over for danskerne. Det er blandt andet udlændingepolitikken, siger Mette Frederiksen.

S-formanden uddyber, at hun ikke tror, uenighederne på udlændingeområdet kommer til at ændre sig før næste folketingsvalg.

Tirsdagens møde var det første mellem partilederne i over et år. Men fremover skal partilederne mødes oftere. Det fortæller De Radikales politiske leder, Morten Østergaard.

Også han erkendte, at der fortsat er politiske emner, hvor partierne ikke deler holdning.

- Der er en bevidsthed om, at der er nogle ting, der samler os. Og så er der også nogle ting, der skiller os, fordi vi er fem forskellige partier, siger Morten Østergaard.

Østergaard peger her på EU, udlændinge og den økonomiske politik.

Forud for mødet opfordrede Uffe Elbæk fra Alternativet til større tillid og mere respekt partierne imellem.

Han roste ved samme lejlighed flere af punkterne i Socialdemokratiets udkast til et nyt principprogram, der blev offentliggjort i weekenden.

- Det indeholder en meget stor klimadagsorden og en ulighedsdagsorden. Det er to ting, som er helt afgørende for Alternativet, sagde han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bør man tage folien af smøreost og...
bt.dk
Kendt stripklub bliver totalt forvandlet
bt.dk
10 spørgsmål du altid har haft lyst...
bt.dk
Fem gode råd: Sådan holder du varmen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx