Af - 11/08-14 10:24

Video: Dramatisk demonstration mod islamister ved ChristiansborgVideo: Dramatisk demonstration mod islamister ved Christiansborg

En tilhænger af Islamisk Stat provokererede kurdere, som afholdt demonstration foran Christiansborg.

I fredags afholdt kurdere i Danmark en demonstration ved Christiansborg Slotsplads mod Islamisk Stat (IS), som i den seneste tid har drevet tusindvis på flugt og dræbt flere hundrede irakere fra den religiøse yazidi-minoritet i det nordlige Irak.

Også politikere deltog i demonstrationen og holdt taler, men undervejs opstod der uroligheder, da en forbipasserende bilist angiveligt provokerede de tilstedeværende.

Islamisk Stat planlagde terror mod Carlsberg
Islamisk Stat planlagde terror mod Carlsberg

Ifølge Facebook-siden "Demonstration mod ISIS - stop terroren" kørte en tilhænger af Islamisk Stat forbi folkemængden, hvor han råbte til en kurdisk mand, at den militante bevægelse er kommet for at blive, og at islamisterne ikke har tænkt sig at stoppe massakren af det kurdiske folk.

Islamister beskyldes for at begrave kvinder og børn levende
Islamister beskyldes for at begrave kvinder og børn levende

Det fik flere kurdere til at angribe manden i bilen, og episoden blev filmet og senere lagt på LiveLeak under titlen "ISIS-tilhænger får, hvad han har fortjent af kurdere i Danmark".

Obama truer militante i Irak med luftangreb
Obama truer militante i Irak med luftangreb

IS-tilhængeren blev angiveligt slået i hovedet, og bilens forrude blev ødelagt. Politiet blev ifølge en deltager tilkaldt, men ved ankomsten var bilisten forsvundet fra Slotspladsen, og der skete ikke mere, forlyder det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
'X Factor'-favorit mistede sin far:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx