16/09-13 17:24; Opdateret: 16/09-13 17:40

Eldrup-sag koster Dong over 11 millionerEldrup-sag koster Dong over 11 millioner

Bestemmelserne i kontrakten med den fyrede direktør Anders Eldrup var ikke klare nok, mener Voldgiftsretten.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den statslige energikæmpe Dong skal i alt af med 11,2 millioner kroner for fyringen af den daværende direktør Anders Eldrup efter, at Eldrup mandag vandt sagen mod Dong i Voldgiftsretten.

Det fremgår af Voldgiftsrettens kendelse, som parterne i sagen er enedes om at offentliggøre.

Ud over en fratrædelsesgodtgørelse på godt 8,7 millioner kroner, skal Dong betale 1,5 millioner kroner i sagsomkostninger til Eldrups faglige organisation, Djøf.

Oven i kommer yderligere én million kroner i ekstra honorar til Voldgiftsretten på grund af, at sagen har haft et ekstraordinært omfang af arbejde, herunder mundtlige forhandlinger uden for normal arbejdstid.

Kendelsen slår i sin begrundelse fast, at bestemmelserne i kontrakten med den fyrede direktør Anders Eldrup samt i direktionskontrakten om hans pligt til at orientere bestyrelsen og den såkaldte Vederlagskomite, ikke var klart defineret.

Alligevel var de løn- og ansættelsesvilkår for fire nøglemedarbejdere, som Anders Eldrup havde aftalt med dem, alligevel så usædvanlige og indebar fravigelser af de almindelige retningslinjer, som bestyrelsen havde vedtaget.

Derfor var det et fejlskøn, at Anders Eldrup ikke forelagde disse for bestyrelsen eller i det mindste drøftede dem med bestyrelsesformanden, Fritz Schur.

Omvendt finder Voldgiftsretten det bevist, at Anders Eldrup havde hjemmel til endeligt at godkende fastsættelsen af løn til individuelle medarbejdere uden at forelægge det for bestyrelsen.

- Medlemmerne af bestyrelsen må have indset, at klageren (Anders Eldrup, red.) fulgte en fast praksis, hvorefter han, uanset "bedstefar-princippet", anså sig selv for sidste led i godkendelseskæden, efter som bestyrelsen stort set aldrig havde fået forelagt en individuel lønfastsættelse for medarbejdere under direktionsniveau.

- Bestyrelsen var også bekendt med, at Vederlagskomitéen ikke blev brugt til forelæggelse af individuelle lønninger under direktionsniveau.

Endelig slås det fast i begrundelserne, at Anders Eldrup havde hjemmel til i individuelle særtilfælde at fravige den vedtagne kompensationsmodel, hvilket også var opfattelsen i Dongs HR-afdeling.

ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx