Af - 11/03-14 17:03; Opdateret: 11/03-14 19:15

Rådmand fra Enhedslisten skodder dronningen ved stor ceremoniRådmand fra Enhedslisten skodder dronningen ved stor ceremoni

Når dronning Margrethe og prins Henrik den 18. juni besøger Aalborg og Aalborgs Byråd bliver det kun 28 ud af 31 byrådsmedlemmer, der trykker de kongelige i hånden.

storybild

Når Dronning Margrethe og Prins Henrik den 18. juni besøger Aalborg og Aalborgs Byråd bliver det kun 30 ud af 31 byrådsmedlemmer, der trykker de kongelige i hånden. (Billede: Polfoto)

Tre medlemmer gider nemlig ikke sådan noget pjat. Medlemmerne kommer fra Enhedslisten og hedder Per Clausen, Cæcilie Andersen og Lasse Puertas Navarro Olsen. Sidstnævnte udpensler på Facebook sine meninger om kongehuset:

- Grundlæggende mener jeg, at alle, som ønsker at besøge Aalborg, skal være velkomne. Lige så grundlæggende mener jeg, at kongehuset er udtryk for nedarvede privilegier og hierarkier mellem mennesker, som ikke hører hjemme i et moderne samfund.

Herefter forklarer Lasse Olsen, som er rådmand for miljø, bæredygtighed og energi i Aalborg, at i alt 90 personer er udvalgt til at trykke de kongelige i hånden:

- De 90 personer skal hilse på kongeparret i rækkefølge efter, hvor ”betydningsfulde” de er. Byrådets medlemmer med ledsager får plads blandt de 90 indbudte, men jeg ved ikke nøjagtigt hvor i rækkefølgen, at folkevalgte repræsentanter med vedhæng befinder sig, siger han og fortsætter:

- Det er egentlig også ligegyldigt – hele set-up’et og ceremonien viser, at selv med et ”moderne” kongehus er nogle mennesker vigtigere end andre.

- Det ønsker vi i Enhedslisten ikke at blåstemple ved vores deltagelse, og jeg har derfor efter drøftelse i gruppen på vegne af Enhedslistens byrådsgruppe i dag meddelt, at vi ikke ønsker at deltage.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx