11/04-15 13:06

Ny bog: Urent trav i Dong-salgNy bog: Urent trav i Dong-salg

Finansudvalget fik ikke indblik i andre bud på Dong, selvom Kammeradvokaten få dage før salget rådgav Finansministeriet om finansudvalgs tilsynspligt.

storybild

(Billede: Polfoto)

En ny bog bringer igen salget af Dong i fokus. I bogen "Det Bedste Bud" kommer et nyt notat frem, der sætter spørgsmålstegn ved, om Finansministeriet bevidst har forhindret Folketingets finansudvalget i at udføre sin tilsynspligt.

Få dage før regeringen beder finansudvalget om vedtage salget af Dong, modtager finansministeriet et notat fra Kammeradvokaten, hvori det fremgår, at det er finansudvalgets pligt at bremse salget, hvis det mener, man kan få en højere pris.

Alligevel nægter finansminister Bjarne Corydon (S), blandt andet ifølge Enhedslistens Frank Aaen, efterfølgende at give finansudvalget indsigt i andre bud på Dong.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kalder det "helt uhørt", og også regeringens støtteparti Enhedslisten finder det kritisabelt.

- De nye oplysninger underbygger bare, at det her er skandaløst. Vi spurgte mange gange, om vi måtte få indsigt i, hvem der havde budt, og hvad de havde budt. Men det var lukket land, siger Frank Aaen.

- Jeg synes, at ikke bare Corydon, men også alle de andre partier fra SF til LA står med et enormt ansvar.

SFs finansordfører, Jonas Dahl, venter nu spændt på svar fra finansministeren, der er kaldt i samråd om samme salg den 21. april af Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

- Der er kommet nogle oplysninger frem, så nu må vi se, hvordan finansministeren selv svarer, siger han.

På samrådet, der var indkaldt, før de nye oplysninger kom frem, vil de to partier have svar på, om man solgte Dong for billigt.

Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, mener, at Kammeradvokatens oplysninger skulle have været præsenteret for Finansudvalget.

- Det her lyder som relevante oplysninger, som Finansudvalget skulle have vidst, da det vedtog aktstykket, siger han til Politiken.

Finansminister Bjarne Corydon afviser kritikken.

- Det står til enhver tid Folketinget og Finansudvalget frit, om de vil tiltræde et aktstykke eller ej. Det gælder også i forbindelse med det aktstykke, som lå til grund for kapitaludvidelsen i Dong , skriver han i en mail til Politiken.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx