Af Lars Dinesen - 13/06-15 21:39

S vil udvide brug af zoneforbud i boligområderS vil udvide brug af zoneforbud i boligområder

Radikale støtter ikke op om S-udspil om hurtigere og hårdere konsekvens, hvis zoneforbuddet overtrædes.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

I for mange boligområder skaber grupper af kriminelle utryghed gennem hashsalg, hasarderet kørsel og chikane, men det skal der nu sættes en stopper for.

Det mener socialdemokraterne, og derfor fremlægger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S) lørdag udspillet "En ungdom uden kriminalitet", hvor de ønsker en udvidelse af zoneforbuddet.

- Jeg kan se det samme mønster i mange af de boligområder, jeg har besøgt som justitsminister, nemlig at langt de fleste lever et almindeligt liv, men så er der en lille hård kerne, som ødelægger det for alle andre, siger Mette Frederiksen.

- Det mener jeg, vi er nødt til at gå hårdere op imod, for den utryghed, de ofte skaber i helt almindelige menneskers hverdagsliv, er rigtig, rigtig problematisk, og jeg synes ikke, de skal have lov til det.

Socialdemokraterne peger på, at zoneforbuddet, hvor politiet kan forbyde tidligere straffede at opholde sig inden for 500 eller 1000 meter af gerningsstedet, er et godt redskab til bekæmpelse af bander og grupperinger.

LÆS OGSÅ: Uffe Elbæk: Kan sagtens finde på at vælte Thorning

Partiet vil derfor udvide brugen af zoneforbuddet, så politiet får mulighed for at forbyde tidligere straffede at opholde sig i bestemte bydele, uden at der stilles yderligere krav til deres konkrete udviste adfærd.

Samtidig vil partiet skærpe straffen for overtrædelse af zoneforbuddet, så strafferammen på syv dages ubetinget fængsel oftere udnyttes, ligesom de vil undersøge muligheden for et "fast track" i retssystemet, så brud på zoneforbud kommer hurtigere for retten.

Men den holdning står Socialdemokraterne alene med i regeringen. Den radikale ministerkollega Manu Sareen afviser nemlig blankt at støtte sådan et forslag i et interview med Jyllands Posten.

LÆS OGSÅ: 'Politikerne er hyklere': Danskere brænder valgkortene

- Det er rimelig problematisk, hvis vi som lovgivere binder dommerne på hænder og fødder. Der er meget vigtigt, at der altid er et fortolkningsrum, det er derfor, at vi har dommere i dette land, siger social- og integrationsministeren til Jyllands Posten.

Han så hellere at Socialdemokratiet ønskede en fokuseret forebyggende indsats, så de unge slet ikke kommer derhen, hvor de vælger at sælge hash.

Til gengæld høster S-udspillet underspillet ros fra V og DF, der mener, det er et skridt i den rigtige retning, selvom de mener, det kræver mangle flere midler til området.

LÆS OGSÅ: Løkke lægger luft til rød blok i ny måling

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx