Af Lars Dinesen - 28/06-15 17:17

Thorning får plads i Folketingets PræsidiumThorning får plads i Folketingets Præsidium

Thorning skal sidde i Folketingets Præsidium. Nu kan hun komme i spil til posten som Folketingets formand.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Francois Walschaerts)

Det var en afklaret Helle Thorning-Schmidt (S), der efter sin afskedstale som afgående formand for Socialdemokraterne, svarede på spørgsmål om sin fremtid.

Ifølge den tidligere statsminister selv skal hun ikke være ordfører, men derimod være Socialdemokraternes medlem af Folketingets Præsidium. Det blev efterfølgende bekræftet af den tiltrædende formand Mette Frederiksen.

Dermed kan den tidligere statsminister potentielt komme i spil til posten som Folketingets formand.

- Det kan man aldrig vide, svarer Helle Thorning-Schmidt på spørgsmålet, om hun har formands-ambitioner.

Hvis ikke hun bliver formand, bliver hun en af fire næstformand til den kommende formand for Folketinget.

Løkke ventes at levere på dagpenge, grænser og reformer
Løkke ventes at levere på dagpenge, grænser og reformer

- Det er et arbejde, jeg glæder mig til at påtage mig. Det har jeg aldrig prøvet før, siger den nu tidligere formand for Socialdemokraterne.

Det har tidligere været fremme, at Folketingets formand kunne blive Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, der tidligere søndag fik den nye statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) anbefaling.

Folketingets Præsidium er Folketingets øverste ledelse. Det er medlemmerne af præsidiet, der styrer møderne i folketingssalen, ligesom de holder styr på, at regler og normer ved debatterne bliver overholdt. Formanden vælges af et flertal af Folketinget.

Simon Emil og Helle Thorning bliver brugt til at sælge tequila
Simon Emil og Helle Thorning bliver brugt til at sælge tequila

Ud over formanden består Folketingets Præsidium af et medlem fra hver af de fire største partier undtagen formandens parti. Dermed er Socialdemokraterne sammen med Dansk Folkeparti, Venstre og Enhedslisten sikret en plads i præsidiet.

Den nye socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, glæder sig over, at Helle Thorning-Schmidt vil være Socialdemokraternes medlem af Folketingets Præsidium.

- Jeg ser meget gerne, at Helle Thorning-Schmidt som landets tidligere statsminister kaster sig ind i det arbejde. Det er meget vigtigt at have et præsidium, der kan samle, siger Mette Frederiksen efter sin tale som tiltrædende formand.

LÆS OGSÅ: Thorning skal repræsentere Danmark til EU-topmøde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx