Af Berit Hartung - 11/11-17 13:24

Politiet har afgørende nyt i sag om trafikdræbt ung mand Politiet har afgørende nyt i sag om trafikdræbt ung mand

En 19-årig mand er anholdt og sigtet i sagen om trafikdrabet på en 25-årig polsk mand.

storybild

En 25-årig mand mistede livet, da han fredag aften blev kørt ned af en flugtbilist i et fodgængerfelt. En 19-årig mand er anholdt og sigtet i sagen. (Billede: Steven knap / Presse.droto.dk)

Fredag aften mistede en 25-årig mand livet, da han blev kørt ned i en fodgængerovergang i Roskilde. Efter ulykken fortsatte bilen, og både bilen og dens fører blev efterfølgende efterlyst af politiet.

Lørdag formiddag anholdt Midt- og Vestsjællands Politi en bare 19-årig mand, som nu er mistænkt for at have kørt bilen, for at have flygtet fra stedet og for at have efterladt fodgængeren i hjælpeløs tilstand.

Det meddeleler politiet i en pressemeddelese, hvor det fremgår, at den unge bilist er sigtet for overtrædelse af færdselsloven og for spirituskørsel.

Den sigtede erkender, at han har kørt bilen, men han nægter at have kørt i alkoholpåvirket tilstand.

Den polske mand gik alene på  Søndre Ringvej ved Ringparken i Roskilde, da han pludselig blev ramt af bilen.

Vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, Lars Galasz, sagde lørdag morgen til BT, at den 25-årige formentlig brækkede nakken, da han blev påkørt.

Ved påkørslen røg bilens ene sidespejl af, og politiets tekninkere har derfor kunnet fastslå, at flugtbilisten kørte i en mørkeblå Toyota Aygo fra 2008.

En borger i Havdrup ved Solrød undrede sig derfor over en bil, som vedkommende så holde i en privat indkørsel lørdag morgen. Den pågældende bemærkede, at bilen havde skader foran og ringede til politiet.

En bilinspektør fastslog hurtigt, at bilen var identisk med det køretøj, der havde ramt fodgængeren. Derfor anholdt de kort efter en 19-årig mand, som bor på stedet, hvor bilen blev fundet.

En 18-årig pige, som var passager i bilen, blev også anholdt. Hun er sigtet for at have undladt at yde hjælpe til en betydeligt skadet person.

Politiet oplyser, at man ikke mener, at påkørslen skete bevidst.

Anklagemyndigheden vil senere tage stilling til, om de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx