Af - 10/10-14 11:34

Spritbilister udsætter deres dom ved at køre beruset igenSpritbilister udsætter deres dom ved at køre beruset igen

Spritbilister landet over bliver taget igen og igen i at køre bil beruset. Socialdemokraternes retsordfører er klar til at drøfte hårdere fængselsdomme.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Mens spritbilister venter på en dom for at have kørt alkoholpåvirket rundt på vejene, kan de sætte sig ind i en ny bil og køre videre.

Det var tilfældet i onsdags, hvor en 46-årig mand fra Outrup ved Varde blev taget for spirituskørsel og fik beslaglagt sin femte bil siden maj måned. Den fjerde blev taget blot ni dage inden.

Ifølge reglerne på området udløser gentagne tilfælde af spritkørsel en frihedsstraf. Men det kræver en dom i retten, før end spritbilisten for en tid er fjernet fra vejene. Der kan dog gå længe, før en spritbilist hører dommerens hammer slå.

Serie-spritbilist får taget femte bil i år: 'Det er jo grotesk'
Serie-spritbilist får taget femte bil i år: 'Det er jo grotesk'

Sagerne forlænges for hvert tilfælde af spirituskørsel, da svaret for endnu en blodprøve afventes ligesom også sagsbehandlingen forlænges, så de nye forhold indgår i en samlet anklage.

- Vi har ikke engang fået resultaterne fra blodprøven fra sidste uge, siger en frustreret Bjørn Pedersen fra lokalpolitiet i Varde, der behandler sagen om den 46-årige.

Landsdækkende problem
Problemet med gengangere er landsdækkende. Således viser en undersøgelser fra alkohol- og trafikkurser i 2013 i primært fire af de fem regioner, at 24 procent ud af 4149 deltagere har svaret 'nej' til, om det er første gang vedkommende er dømt for spirituskørsel.

Dertil kommer alle de, der ikke deltager i kurserne, som er påkrævet for at genvinde førerretten.

Spritbilist mister fjerde bil på fire måneder
Spritbilist mister fjerde bil på fire måneder

Landets politikredse bekræfter problemet.

- Vi havde en så sent som igår, som også havde mistet førerretten, fordi han tidligere var taget for spritkørsel, siger Merete Scheelsbeck, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Leder af færdselsafdelingen i Fyns Politi, Jørgen Andersen, fortæller, at der mindst er en snes inden for hans politikreds, som kører fulde rundt hver dag.

- Vi har de her notoriske spritbillister, som vi har godt lokalkendskab til, som kører spritkørsel hver dag. Der er nok en 20-30 personer, som vi møder mere end én gang om året, siger han.

Ordfører: Hårdere domme
Sagen om den 46-årige serie-spritbllist er kommet socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, for øre.

Nu ryger bilen med det samme hvis promillen er for høj
Nu ryger bilen med det samme hvis promillen er for høj

- Står det til mig, bør det være muligt at sætte endnu hårdere ind med en fængselsdom. Det er afgørende, at vi får stoppet de her mennesker, siger Trine Bramsen og lover at se på lovgivningen.

- Hvis der er lovgivningsmæssige barrierer, tager jeg gerne en drøftelse med mine politiske kolleger, så vi kan sikre os, at sagerne bliver afsluttet hurtigere.
Bjørn Pedersen fra lokalpolitiet i Varde håber at få bragt den 46-årige for retten inden nytåret.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Er kviksølv i tænderne farligt?
bt.dk
PostNord advarer mod falske beskeder
bt.dk
Mange har misforstået hot tendens:...
bt.dk
Fuld mand afbryder tv-interview: Hvad...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx