Af Agnete Finnemann Scheel - 30/09-15 08:49

Sydjyske borgmestre efter Holst-exit: Nu kan vi tale politik igenSydjyske borgmestre efter Holst-exit: Nu kan vi tale politik igen

Der bliver åndet lettet op i Sydjylland efter Holst-exit.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det var en klog beslutning af Carl Holst at gå af som minister. Sådan lyder det samstemmende fra flere syd- og sønderjyske Venstre-borgmestre dagen derpå. Det skriver DR Syd.

Den afgående forsvarsminister har i et stykke tid skygget for den Venstre-politik, der er blevet ført både på landsplan og i det syd- og sønderjyske, mener borgmestrene.

- Det er en klog beslutning af Carl Holst, at han trak sig som forsvarsminister, for det kommer til at gavne vores parti, siger Haderslevs borgmester H.P. Geil fra Venstre.

- Der har været et enormt stort pres på Carl Holst, og sagerne har skygget for vores politik. Nu bliver der forhåbentlig ro til at kunne fokusere på indhold og til at tale politik, og det kommer til at gavne partiet, siger H.P. Geil.

Skiftedag: Lars Løkke klar med ny forsvarsminister
Skiftedag: Lars Løkke klar med ny forsvarsminister

Qvortrup: Ministerafgang er et kæmpe nederlag for regeringen
Qvortrup: Ministerafgang er et kæmpe nederlag for regeringen

Også Fanøs borgmester Erik Nørreby (V) mener, at Carl Holst i går traf en klog beslutning.

- Sagen er gået for meget ud over partiet, og det har overskygget det politiske arbejde. Det var været en hård omgang. Selvfølgelig mest for Carl Holst, men også for partiet, siger Erik Nørreby.

I Vejen Kommune er formand for Venstre Johannes Jensen også glad for, at partiet nu kan se fremad.

- Carl Holst har været udsat for et voldsomt pres, så jeg kan godt forstå, at han har trukket sig, siger Johannes Jensen, der mener, at ministerens afgang - som situationen var blevet - er til gavn for partiet.

- Nu kan vi snakke politik igen i stedet for at tale om en personsag, som har fyldt meget. Det kommer til at gavne os, at diskussionen er ovre og at vi igen kan tale om det, det drejer sig om, nemlig politik. Det er absolut en fordel, at vi nu kan komme videre i teksten, siger han

Holst får knap 1,8 millioner kroner i eftervederlag
Holst får knap 1,8 millioner kroner i eftervederlag

Qvortrup: Han er det oplagte bud som ny minister
Qvortrup: Han er det oplagte bud som ny minister

Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) kalder Carl Holsts beslutning om at trække sig som minister for ’en nødvendig beslutning’.

- Dels overskyggede sagerne hans virke som minister, og dels havde sagerne jo også nogle personlige omkostninger. Så jeg synes, det er en rigtig beslutning, siger Thomas Andresen.

- Nu kan man i Venstre arbejde videre med de udfordringer, der er inden for forsvaret. I stedet for at der er fokus på sager, der knytter sig til Carls Holsts person., siger Aabenraa-borgmesteren.

LÆS OGSÅ: Holst: Jeg fortsætter som medlem af Folketinget

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx