Af Ritzau - 25/05-16 08:03; Opdateret: 25/05-16 08:54

DF og LA: Selvfølgelig er det komplekst at skabe vækstDF og LA: Selvfølgelig er det komplekst at skabe vækst

Vi siger ikke, at der er lette løsninger i omløb, lyder det fra partierne som modsvar til statsministeren.

storybild

Her ses statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et tidligere møde på Marienborg. De næste dage har han inviteret til topmøde på Marienborg for at se på fremtidsudsigterne for dansk økonomi. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Selvfølgelig er det komplekst at skabe vækst i Danmark, og det problem bliver ikke bare løst ved at sænke topskatten eller stoppe for asyltilstrømningen.

Sådan lyder det både fra Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

De undrer sig over, hvem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) henvender sig til, når han i Jyllands-Posten udtaler, at nogen siger, at de to ting vil være lette løsninger på Danmarks økonomiske problemer.

- De mennesker har jeg ikke mødt. Måske er det nogen i Løkkes eget bagland, der kommer med de meldinger, siger finansordfører Ole Birk Olesen (LA).

- Vi mener, at der skal gøres en række ting. Vi har fremlagt en 2025-plan, som rummer omprioriteringer for 130-140 milliarder kroner. Topskatten udgør kun syv en halv milliard kroner af det.

- Så vi mener tydeligvis, der skal meget mere til end at sænke topskatten. Så det kan ikke være os, han taler til, siger han.

Heller ikke hos DF vil man påstå, at løsningerne ligger lige for. Men en af de største udfordringer er, at der kommer så mange flygtninge til Danmark.

- Vi anerkender, at der ikke er nogle lette løsninger. Men flygtningestrømmen er meget tung økonomisk, siger finansordfører René Christensen.

- Derfor er vi nødt til at håndtere den udfordring, og vi er nødt til at håndtere, hvorvidt den her gruppe mennesker bare skal ud i kommunerne.

Statsministeren indleder onsdag et todages topmøde på Marienborg om fremtidsudsigterne for dansk økonomi, som ifølge Lars Løkke Rasmussen er stærkt udfordret af for lav vækst og ringe produktivitet.

Regeringen kommer med sin økonomiske 2025-plan efter sommerferien, og direktører, eksperter og økonomer er inviteret med til topmødet for at komme med deres input.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx