Af - 24/09-14 06:10; Opdateret: 24/09-14 10:28

Bananfluer og fuglelort i Meyers køkkenBananfluer og fuglelort i Meyers køkken

Kakerlakkerne er udryddet, men fluer og fugle er flyttet ind i eller omkring Claus Meyers madfabrik, hvor de ifølge eksperter truer fødevaresikkerheden.

Bildstrecke im Grossformat »

Metroxpress kan i dag afsløre, at fugle i stort antal spiser, bygger reder og holder til i varemodtagelsen til kendis-kokken Claus Meyers store madfabrik i Københavns Nordhavn.

Her overskider de fliser og det udstyr, mad transporteres i.

Dansk topkok åbner ny kæmpe-restaurant i NYC
Dansk topkok åbner ny kæmpe-restaurant i NYC

Billeder, metroxpress er kommet i besiddelse af, viser, at der inde i Meyers industribageri er bananfluer og fuglelort på inventar. Og et sted har en person med beskidt fodtøj været oppe at stå på nogle sække med solsikkekerner.

Dansk stjernekok får kvart million i bøde
Dansk stjernekok får kvart million i bøde

Sækkene ligger få meter fra udgangen til arealet, hvor der er fuglelort på fliserne. Ved samme indgang opbevares i strid med reglerne mel i et beskidt vådrum.

- Det er grelt. Især forekomsten af fluer og fugle. Deres afføring kan forurene færdigvarer og råvarer til fare for menneskers sundhed, siger fødevareekspert Michael René.

Ifølge fødevarekontrollen var der tidligere i år kakerlakker i bygningen. I fredags fandt fødevarekontrollen skimmel i det lokale, hvor der produceres dej.

Claus Meyer angrebet af bananfluer
Claus Meyer angrebet af bananfluer

Arealet udenfor er mineret med rottefælder, men det flyder med affald i buske og ved containere. Ifølge fødevareekspert Orla Zinck skaber det gode vilkår for mus og rotter.

Et sted indenfor er der ikke sikret mod skadedyr.

Fredag gav fødevarekontrollen Meyer to indskærpelser, men Zinck vurderer, der burde være grebet langt hårdere ind:

»Det er rigtigt svineri, og noget tyder på, den blinde tilsynsførende fra Fødevarestyrelsen havde glemt sin førerhund, for ellers havde den gøet højt.«

Men Lisa Rossen Borch, direktør i Meyers madimperium afviser på det klareste, at madsikkerheden er sat over styr eller har været det.

- Så sent som i fredags konstaterede fødevarekontrollen, at fødevaresikkerheden ikke var i fare, siger hun.

Det afviser fødevarekontrollens chef, Bjørn Wirlander, at hun kan konkludere.

- Det kan man slet ikke udlede af, at vi mødte op og gav to indskærpelser for, at de helt basale hygiejneregler ikke var overholdt.

Men Lisa Rossen Borch forsikrer, at fødevaresikkerheden på intet tidspunkt har været i spil, og at der er gjort og bliver gjort en ihærdig indsats mod fugle og fluer.

Der er uden held blevet spulet og skærmet for reder, men nu skal der bygges et nyt indgangsparti for at skærme effektivt af.

Hun siger, at sækkene med solsikkekerner er kasseret, og erkender, at der ikke skal være skimmelvækst:

- Det er ikke godt nok, at der har været det. Det er fjernet nu, siger hun og henviser til, at virksomheden ved de tre forudgående kontrol-besøg har fået nul kritik.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Juice tilbagekaldes fra Coop-butikker
bt.dk
Japanere knuser dansk drøm om ny...
bt.dk
FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx