Af - 20/08-15 11:31; Opdateret: 20/08-15 12:01

Akut mangel på biler i DanmarkAkut mangel på biler i Danmark

Et historisk lavt udbud af brugte biler i Danmark giver store udfordringer på markedet, skriver Finans.

storybild

Aktuelt ligger priserne på de mest eftertragtede modeller mindst 15 pct. over normalprisen. (Billede: Polfoto/UNGER JAN)

Hos den digitale brugtbildatabase Bilbasen.dk, der er landets suverænt største, fortæller man, at der aktuelt er 53.000 forhandlerbiler til salg i hele markedet, og det er væsentligt under normal standard.

Byt dit
Byt dit "lig" til kolde kontanter

Udviklingen har betydelige konsekvenser for markedet.

Aktuelt ligger priserne på de mest eftertragtede modeller som VW Passat og Ford Mondeo mindst 15 pct. over normalprisen, hvilket svarer til 37.500-45.000 kr. for biler til 250.000-300.000 kr., skriver Finans.

9. august var rekorddag på Storebæltsbroen
9. august var rekorddag på Storebæltsbroen

Samtidig skal man være hurtig til at beslutte sig. Liggetiderne på de nyere og mest populære familiebiler er så lav som 30 dage i øjeblikket.

Du kan blive den heldige ejer af bilen, der ligner en kæmpe burger!
Du kan blive den heldige ejer af bilen, der ligner en kæmpe burger!

»Jeg plejer at sige, at når vi har 65.000 biler til salg, så er det et sundt marked, og der er vi langt under. Hvis man går med salgstanker, så er tidspunktet nok det rigtige. Selv de biler, der tidligere har været svære at sælge som eksempelvis de store firehjulstrækkere, kan nu sælges,« fortæller analytiker hos Bilbasen.dk Jan Lang til Finans.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx