Af - 15/06-16 11:41; Opdateret: 15/06-16 11:54

Danske unge er mest liderlige: Så tilfredse er de med deres sexlivDanske unge er mest liderlige: Så tilfredse er de med deres sexliv

En stor undersøgelse viser, hvor tilfredse danskerne er med deres sexliv.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er måske ikke så overraskende.

Mens hver ottende ældre mand og hver fjerde ældre kvinde mellem 55 og 64 år hele tiden eller ofte oplever nedsat eller manglende sexlyst, sker det meget sjældent at unge ikke har lyst til sex.

Det viser en ny stor undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.

Ny undersøgelse: Det tænker vi på, mens vi har sex
Ny undersøgelse: Det tænker vi på, mens vi har sex

Kun 3,7 procent af de unge mænd mellem 16 og 24 år har dette problem, mens det gælder for 9,3 procent af de unge kvinder.

Samtidig viser undersøgelsen, der er er baseret på svar fra 13.000 danskere mellem 16 og 64 år, at den yngste gruppe har den højeste andel, der er særdeles tilfredse med deres sexliv.

Hele 26,8 procent af de unge mænd under 24 år svarer ja til dette, mens det kun gør sig gældende for 18,8 procent af mændende mellem 25 og 34 år, som er den gruppe, der havner på andenpladsen over de danskere der er mest tilfredse med livet på lagnerne.

Liste: Se de vilde undskyldninger for ikke at afvise sex
Liste: Se de vilde undskyldninger for ikke at afvise sex

For de yngste kvinder gælder det 22,9 procent, hvilket også er den højeste andel af de, der er særdeles tilfreds med sexliv.

Han skal ringe til politiet hver gang han skal have  sex: Det ødelægger mit liv
Han skal ringe til politiet hver gang han skal have sex: Det ødelægger mit liv

Den meget specifikke viden om, hvorvidt danskerne har ondt i sexlivet er vigtig, mener forsker ved Statens Institut for Folkesundhed, Anne Illemann Christensen, der har været med til at lave undersøgelsen.

- Vi har spurgt til danskernes sexliv, fordi et tilfredsstillende sexliv bidrager til øget livskvalitet og trivsel. Omvendt kan seksuelle problemer føre til nedsat livskvalitet. Derfor er det vigtigt at have fokus på danskernes tilfredshed eller mangel på samme, siger hun til metroxpress.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx