Af - 22/06-16 14:50

Gymnasium tilbyder Ramadan-billet til studentermiddagGymnasium tilbyder Ramadan-billet til studentermiddag

- Det er et kulturelt gennembrud, lyder det fra den 19-årige gymnasieelev Mohamed El Arbagi.

storybild

19-årige Mohamed El Arbagi fra 3.g på Ørestad Gymnasium er glad for at gymnasiet tager hensyn til de elever, der holder ramadan. Her ses han sammen med sine to brødre efter sin studentereksamen i mandags. (Foto: privat)

På Ørestad Gymnasium har man lavet en speciel billet til skolens studentermiddag for de elever, der holder ramadan i disse dage.

For 20 kroner kan de nemlig få lov at troppe op efter spisningen og dermed stadig være med til festen. Den almindelige billetpris er 100 kroner.

Initiativet kommer fra skoleledelsen, der lagde mærke til at færre af eleverne med anden etnisk baggrund end dansk, havde tilmeldt sig arrangementet.

- Vi tænkte, hvis nu vi tilbyder dem at komme med for en billig pris, så kan de komme til det, de gerne vil. Det skal ikke være det, der skal afholde dem fra at være med, fortæller rektor på Ørestad Gymnasium, Allan Kjær Andersen.

Her er 10 gode ramadan-råd til ikke-muslimer
Her er 10 gode ramadan-råd til ikke-muslimer

Han mener, det er vigtigt at vise gensidig respekt og tage hensyn til skolens elever.

- Det er en fest for alle dem, der er færdige med studentereksamen på vores skole, og derfor vil vi gerne have, at de er der allesammen. Og hvis det er de religiøse regler omkring højtiden, der står i vejen, så vil vi gøre, hvad vi kan for at gøre det muligt alligevel, siger rektoren.

Danske forældre i ramadan-panik: Vores børn må ikke synge og vise glæde
Danske forældre i ramadan-panik: Vores børn må ikke synge og vise glæde

En af dem, der helt sikkert vil benytte sig af tilbuddet, er, 19-årige Mohamed El Arbagi, der går i 3.g på Ørestad Gymnasium.

- Jeg synes, det er et kulturelt gennembrud, at man accepterer sådan nogle ting, og faktisk retter på nogle forhold, for at de her mennesker kan komme ind, siger han.

Hvis tilbuddet ikke havde været der, var han slet ikke kommet, fortæller han.

- Det er meget opløftende og motiverende for sådan nogle som mig, for det at jeg faster og bare kan komme ind efterfølgende, når de har spist, viser, at skolen har respekt for fremmede kulturer, og det kan jeg rigtig godt lide, siger Mohamed El Arbagi, der glæder sig til at fejre, at han er nu er student.

Studentermiddagen holdes for de studerende på Ørestad Gymnasium onsdag aften.


LÆS OGSÅ: Frankrigs muslimske spillere dropper faste under EM

LÆS OGSÅ: Dansk erhvervsliv har vænnet sig til fastende muslimer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx