Af - 13/01-14 07:38

Familien i Sindal-ulykken: Vi tænkte meget på selvmordFamilien i Sindal-ulykken: Vi tænkte meget på selvmord

I sommer mistede Maria og Brian tre børn i en tragisk bilulykke ved Sindal i Nordjylland. Mange gange siden har de tænkt på at følge børnene i graven.

storybild

I sommer mistede Maria og Brian O'Shea tre børn i en tragisk bilulykke ved Sindal i Nordjylland. Billedet her med Brian er det sidste, der er taget, imens børnene stadig er i live. Søren (im.) blev 11, Saoirse (tv.) blev ni og Connor (th.) blev tre år. (Billede: Privatfoto)

Kort før klokken 10 tirsdag morgen den 16. juli 2013 skete der noget, som for evigt ændrede Maria og Brian O'Sheas liv. En tragisk bilulykke var skyld i, at tre ud af deres i alt fire børn øjeblikkeligt blev taget fra dem.

Dagene og månederne efter har været fyldt med mørke, hvor ulykkens tragiske omfang har været svært at begribe.

Til tider, når mørket blev altoverskyggende, ønskede Brian og Maria O'Shea sig kun én ting: At følge deres børn i graven.

- Som forælder går man ind til sine børn om aftenen og tjekker, om de sover. Man lægger et tæppe over dem og sørger for, at de har det godt. Pludselig er de væk, og så bliver det hele mørkt. Når det sker, overvejer man meget kraftigt, om det bedste ikke ville være at blive genforenet med dem, siger Brian O'Shea eksklusivt til metroxpress.

Sindal-tragedien: Familien vil undersøge sms
Sindal-tragedien: Familien vil undersøge sms

Men de to forældre tog aldrig den 'lette udvej', som Brian kalder det. De fandt styrken og overskuddet til at kæmpe sig ud af mørket. Ikke mindst på grund af deres søn Torben. Det eneste barn, der overlevede ulykken.

- Torben bringer lys til mørket, og han er lige nu en meget vigtig brik i at gøre vores liv meningsfuldt igen, fastslår Brian O'Shea.

Kærligheden sejrer
Han og Maria, som kørte bilen den skæbnesvangre tirsdag i juli sidste år, har gennem de sidste seks måneder kæmpet mod en ubehagelig statistik. I 90 procent af tilfældene hvor forældre mister et barn, går de fra hinanden. Ikke Maria og Brian.

Tre børn døde: Fik bøde og frataget kørekortet
Tre børn døde: Fik bøde og frataget kørekortet

- Vores kærlighed har vist sig at være stærk. Vi er vant til kun at være os, når vi er tilbage i Australien (hvor familien bor til dagligt, red.), og det har heldigvis skabt det nødvendige fundament for at vi kunne blive sammen, siger Brian O'Shea.

Har lavet fond i børnenes navn
Som en del af bearbejdelsen af sorgen har familien oprettet en fond i børnenes navn. 'The Three Musketeers' hedder den og har til formål at forbedre børns uddannelse, sikkerhed og sundhed i lande, hvor mulighederne ellers er små.

Vidner fortæller om sekunderne før trafikdrab i Sindal
Vidner fortæller om sekunderne før trafikdrab i Sindal

- Vi har rejst over 300.000 kroner nu, og det føles dejligt at vide, at man gør en forskel, siger Brian O'Shea.

Moren er stadig anklaget i sagen
Maria O'Shea står stadig anklaget for uagtsomt mandrab i sagen. Inden for de næste ti dage får familien at vide, om sagen skal for retten. Noget, som familien inderligt håber på.

Dødsbilist sms'ede med 125 km/t. - tre børn døde
Dødsbilist sms'ede med 125 km/t. - tre børn døde

- Min kone er stadigvæk anklaget for uagtsomt manddrab på vores børn. Og imens Lasse Burholt har haft sin sag gennem systemet, befinder vi os i et limbo. Hvorfor kan Maria ikke få samme rettigheder, som Burholt fik, siger Brian O'Shea.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
AFSTEMNING: Hvem har været...
bt.dk
De ryddede op i bedstefars hus: Han...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx