Af - 08/12-15 19:33; Opdateret: 08/12-15 19:55

'Book en hjemløs' - dansk app vil hjælpe dig med det du ikke selv gider'Book en hjemløs' - dansk app vil hjælpe dig med det du ikke selv gider

En ny app, der endnu er på test-plan, vil forbedre forholdene for hjemløse. Men app'en vil ikke fungere i praksis, mener SAND - De hjemløses landsorganisation.

Bildstrecke im Grossformat »

"Lev dit liv smartere - Book En Hjemløs til at hjælpe dig i hverdagen" - sådan står der på Book En Hjemløs hjemmeside.

- Vi er ret seriøse om at ville forbedre forholdene for hjemløse og gøre vores samfund til et mere behjælpeligt samfund ved at prøve at få forskellige samfundsgrupper til at arbejde sammen. Vores tilgang er praktisk orienteret, så i stedet for at sidde og diskutere, hvordan samfundet skal indrettes og lægge den ene strategi efter den anden, så bygger vi løsningen, siger Nils Oskar Smed, Digital Designer hos innovationsbureauet Hatch & Bloom, der sammen med tre andre kolleger er ved at udvikle appen, Book En Hjemløs.

Silja stod i kø i to døgn: - Jeg er skuffet
Silja stod i kø i to døgn: - Jeg er skuffet

Grundtanken er, at app'en skal fungere som en formidlingsplatform, hvor det kan både være den hjemløse selv, der tilbyder en service eller en, der skal have løst en opgave.

SAND - De hjemløses landsorganisation synes ikke om idéen.

- Med app'en forsøger man, at få nogen til at gøre sit beskidte arbejde for sig. Det kan blive udnyttelse af en gruppe, som man kan få til at gøre stort set hvad som helst, fordi de er desperate, og ikke står i en position, hvor de er i stand til at træffe et reelt valg, siger sekretariatsleder, Ask Svejstrup.

Hjemløs mand skal i retten for 928 ubetalte DSB-rejser
Hjemløs mand skal i retten for 928 ubetalte DSB-rejser

Nils Oskar Smed vil ikke tage stilling til, om app'en er krænkende over for de hjemløse. For ham er app'en en succes, hvis brugerne kan lide det:

- Vi har ikke lyst til, at gøre os til hverken moralens eller etikkens vogter. Det har vi ingen ambitioner om. Vi er brugerdrevet og det vil sige, at hvis brugerne synes, det er fedt, så har vi fat i en løsning der fungerer. Og hvis ikke, så har vi fejlet. Vi forholder os usentimentalt til problemstillingerne.

Hyrede hjemløs – har nu firdoblet sin investering
Hyrede hjemløs – har nu firdoblet sin investering

SAND - De hjemløses landsorganisation mener desuden ikke, at app'en vil fungere i den virkelig verden.

- Jeg er bange for at både de hjemløse og kunderne får en dårlig oplevelse. Min erfaring er, at man skal holde meget godt fast i de hjemløse for at de dukker op og overholder aftalerne, forklarer han.


LÆS OGSÅ: 11-årig iværksætter tjener 10.000 kroner om ugen, men vil allerhelst have en hundehvalp

LÆS OGSÅ: Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at "ødelægge" dyre sko

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx