Af - 07/10-16 21:27

Her er danskernes foretrukne actionhelt: Mænd og kvinder er ikke enigeHer er danskernes foretrukne actionhelt: Mænd og kvinder er ikke enige

Der er forskel på, hvem mænd og kvinder har som deres foretrukne actionhelt. Dog er Batman populær i begge lejre, hvilket glæder ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Kan din yndlings actionhelt flyve ligesom Superman, eller foretrækker du Batmans skarpe intellekt og arsenal af fede gadgets?

Noget nær det spørgsmål har flere end 1.000 danskere forholdt sig til i YouGov-måling foretaget for metroxpress.

Og hvor mændene mest er til stærke mandsfigurer som Jason Bourne, Batman og Arnold Schwarzenegger, har kvinderne i deres top-3 - udover Batman - inddraget karakterer som Spiderman og Katniss Everdeen fra The Hunger Games.

Danskere frygter det kedelige liv: Fylder hverdagen med vild action
Danskere frygter det kedelige liv: Fylder hverdagen med vild action


Ifølge Jakob Stegelmann, vært på DR Ultra-programmet Troldspejlet, er det ikke overraskende, at både mænd og kvinder har 'flagermusmanden' blandt deres 'all time' actionfavoritter:

- Batman er toptrænet og en ægte helt, og når han lægger kostumet, er han også ekstremt charmerende. Men han har jo reelt ingen superkræfter, og det tror jeg, mange er fascineret af, siger han og fortsætter:

- En helt kan jo defineres på mange måder, men særligt ved én, der sætter sig ud over sine egne begrænsninger. Det gør Batman, som bryder med sin egen krops begrænsning og formår mere, end han reelt kan.

Videnskaben har talt: Her er den bedste superhelt
Videnskaben har talt: Her er den bedste superhelt


At Katniss Everdeen kravler ind på kvindernes top-3 er ifølge Troldspejls-værten et udtryk for, at en actionhelt i dag ikke partout behøver at være en mand:

- Jeg tror, der er mange kvinder, der ser hende som et forbillede. Hun er rå, sej og så bruger hun både hjerne og muskler, og det er mange kvinder faldet for. Og så er hun et bevis på, at stereotypen af en actionhelt ikke behøver at være en mand. Det er kvinder nok er lidt trætte af.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx