Af - 04/05-16 19:56

Førende dansk gynækolog: Kvinde, sådan slipper du for at bløde!Førende dansk gynækolog: Kvinde, sådan slipper du for at bløde!

Kvinder kan trygt springe menstruation over måned efter måned efter måned, lyder det fra førende dansk gynækolog.

storybild

Aldrig mere menstruation! Førende dansk gynækolog giver grønt lys til at springe den månedlige blødning over. (Billede: Scanpix)

Slip for den månedlige blødning. Der er absolut ingen grund til at få menstruation og og de gener, der ofte følger med blødningen i form af for eksempel smerter i underlivet eller besværligheder med at dyrke sport.

Sådan lyder den opsigtsvækkende udmelding fra gynækolog Charlotte Floridon, der er formand for praktiserende gynækologers organisation DFKO  og samtidig sidder i bestyrelsen for alle gynækologers videnskabelige selskab Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi. Det skriver jp.dk.

21-årige Julie skal steriliseres: - Der har været en del klamme beskeder
21-årige Julie skal steriliseres: - Der har været en del klamme beskeder

-Det gælder både kvinder, der har gener i forbindelse med deres menstruation, og alle andre kvinder, at de faktisk kan fravælge den månedlige blødning, hvis de bruger p-piller eller har en hormonspiral. De kan i princippet nøjes med at bløde, når de ønsker at få børn, siger hun til Jp.dk

For kvinder, der spiser p-piller, er der indlagt en pause efter 21 dage, hvorefter kvinden bløder, men det er en blødning, som kvinden ifølge Charlotte Floeridon sagtens kan undvære, uden at det øger hormonindholdet i blodet nævneværdigt.

Ny forskning: Derfor er din penis større end du tror
Ny forskning: Derfor er din penis større end du tror

Kun kvinder med forøget risiko for blodpropper bør afholde sig fra at springe menstruationen over ved at droppe pauserne mellem p-pillerne.

Ledende overlæge på Aalborg Universitetshospital Thomas Larsen, som også er formand Selskab for Obstetrik og Gynækologi, er enig i de faglige argumenter.

Derfor har du smilehuller nederst på ryggen
Derfor har du smilehuller nederst på ryggen

- Der er ikke noget usundt i at springe menstruationen over, når man tager p-piller - det kan man sagtens, siger han til JP.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx