Af Katrine Frederikke Wandrup - 07/01-18 22:36

P-piller direkte i postkassen kan forhindre abortP-piller direkte i postkassen kan forhindre abort

Ny abonnementsløsning kan spare tid for både kvinder og læger.

storybild

(Billede: Practio)

P-piller ind ad postkassen kan forhindre uønskede graviditeter hos p-pillebrugere og samtidig spare tid for både kvinder og deres læger.

Et nyt abonnement til p-pille og minipille-brugere gør det nemmere for kvinderne at huske at tage deres p-piller og sparer dem for turen til lægen mindst en gang om året for at få fornyet recepten.

Med det nye abonnement får kvinderne p-pillerne sendt hjem i postkassen – meget på samme måde, som det foregår med f.eks. kontaktlinser, så brugerne ikke uventet løber tør.

»Jeg synes, det er en rigtig god idé for kvinder, der er raske og har de samme ønsker til præventionen, som de havde, da de fik p-pillerne,« siger Charlotte Wilken-Jensen, ledende overlæge på Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling på Hvidovre Hospital.

Hun understeger, at det er en myte, at kvinder under 35 år skal tale med deres læge en gang om året og få målt deres blodtryk. Hvis blodtrykket ikke steg, da de begyndte på p-piller, så kommer det ikke til at gøre det senere, og derfor er de mange lægebesøg overflødige. Alligevel er det vigtigt, at kvinderne besøger deres læge, hvis de har reelle bekymringer eller problemer i forbindelse med deres p-piller eller minipiller.

Amerikansk forskning viser, at kvinder, der får udleveret p-piller til et års forbrug i stedet for tre måneder ad gangen, halverer deres risiko for provokeret abort.

Ifølge Sex og Samfund er p-piller en meget sikker præventionsform, men alligevel oplever omkring 1-2 pct. af p-pillebrugere at blive gravide. Ofte skyldes graviditeterne, at kvinderne ikke tager deres piller efter planen – måske fordi de glemmer at købe dem i god tid.

LÆS OGSÅ: P-piller kan øge kvinders risiko for selvmord

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Efter stor turneringssejr: Danske...
bt.dk
Nye dokumenter kommet frem: Kan...
bt.dk
Mindst ni personer dræbt i Canada...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx