Af - 14/04-16 19:02

Gift i muslinger koster Stig 100.000 om ugen: Det er rimelig trælsGift i muslinger koster Stig 100.000 om ugen: Det er rimelig træls

Giftfundet i muslinger rammer lige nu lokale muslingefiskere hårdt. Stig Wittrup fra Horsens går glip af 500 ton muslinger om ugen.

storybild

Stig Wittrup spejder ud over Horsens Fjord. I Baggrunden ses den ene af hans stilleliggende fiskebåde. (Billede: Morten Eggert)

- Vi går glip af 500 tons om ugen, og lige nu er muslingerne særlig kødfyldte. Det rammer derfor på et meget uheldigt tidspunkt. Så det er rimelig træls, lyder det fra Stig Wittrup da metroxpress møder ham på Horsens Havn.

LÆS OGSÅ: Indsmurte børn og svaner: Sådan plages danske strande efter miljøkatastrofe

Her viser han os sine to fiskebåde, som har ligget stille siden myndighederne for en måned siden forbød al muslingefiskere på den jyske østkyst - fra Aarhus i Nord til Sønderborg i syd - grundet fund af giftige alger i muslingerne.

LÆS OGSÅ: Muslinger ved Jyllands kyst er fyldt med gift

Noget som en professor i marinebiologi har udtalt kan skyldes storbranden på Fredericia Havn og udslippet af 5000 tons kvælstof i havnen for to måneder siden.

LÆS OGSÅ: TV: Her sker historisk miljøkatastrofe i Danmark

Om det er udslippet skyld eller ej, så koster fiskeforbuddet Stig Wittrup og hans virksomhed Wittrup Seafood, der må have tre af selskabets seks både til at ligge stille, mere end 100.000 om ugen.

- Nærmere vil jeg ikke komme det. Men ja, det kan da mærkes.

Heldigvis har virksomheden masser af muslinger på lager fra før de giftige alger dukkede op, og man kan samtidig fiske i både Flensborg Fjord og Isefjorden, hvor muslingerne intet fejler.

LÆS OGSÅ: Heldigt: Toiletbesøg reddede mands liv ved storbrand

- Det må godt snart stoppe. Vi har jo fiskere der lige nu sidder og ingenting laver. Det er nok dem, der er hårdest ramt. Så vi håber at de næste prøver i vandet bliver bedre.

Næste gifttest er på mandag.

LÆS OGSÅ: Gødningstank var overfyldt før kollaps og storbrand

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx