Af - 14/01-14 13:10; Opdateret: 14/01-14 14:25

Se hvem der gør sine selfies mere sexedeSe hvem der gør sine selfies mere sexede

Vi tager billeder af os selv som aldrig før, og stadig flere af os bruger filtre og retourchering til at gøre vores selfies smukkere og mere sexede. YouGov sætter tal på fænomenet.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov for Telia har 28 procent af alle danskere over 18 år taget et selfie med deres mobiltelefon og delt det via sms, chat eller på sociale medier.

Afstemning
Gør du også dine selfies mere sexede?


 
Men inden selvportrættet deles med omverdenen på Facebook, Twitter, Snapchat eller et andet medie, har 27 % af os imidlertid behandlet billedet ved hjælp af foreksempel Photoshop eller et billedfilter, der gør vores selfies mere smukkere, mere sexede eller sjovere.

Denne 'selfie' slår Helle Thorning-Schmidts med længder
Denne 'selfie' slår Helle Thorning-Schmidts med længder

 
18 procent af alle voksne danskere, der har lagt et selfie ud på nettet, svarer i en undersøgelsen, at de har leget med forskellige fotofiltre, mens 14 procent direkte har haft selvportrættet igennem en billedretouchering.
 
Det er især de yngre kvinder, der kaster sig over fototeknologien for at gøre deres selfies mere spændende. Blandt gruppen af kvinder mellem 18 og 34 år har hver fjerde fotoretoucheret billeder af sig selv, inden de har lagt dem på nettet. Blandt mændene i samme aldersgruppe er andelen 16 procent.

Helle og Joachim B. laver våd selfie
Helle og Joachim B. laver våd selfie

 
For begge køn gælder det i øvrigt, at billedbehandling af selfies er langt mere udbredt i hovedstadsområdet – og mindst i Nordjylland.
 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Hans Pilgaards store drøm går i...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx