Af David Andersen - 17/12-17 14:13

Chokerer med billeder af sin sjældne sygdom: Mine øjne hader migChokerer med billeder af sin sjældne sygdom: Mine øjne hader mig

En dansk kvinde har delt billeder af sin sygdom på det sociale medier Jodel: Hun plukker sine øjenvipper ud.

storybild

En ung kvinde med den sjældne, psykiske lidelse trikotillomani chokerede for nylig brugerne af det sociale medie Jodel med billeder, der viser sygdommens konsekvens for de ramte.

Kvinden delte indledningsvist et billede med teksten 'Mine øjne hader mig...'

På billedet kan man se, hvad hun forklarede er hendes øjenvipper.

Det affødte med det samme følelsesmæssige rekationer fra de andre brugere, som opfordrede hende til at søge hjælp.

Sygdommen trikotillomani dækker over en sygelig trang til at plukke sit hår ud - det kan dreje sig om alt fra øjenbryn og øjenvipper til hovedhår, pubeshår og skæg.

Ifølge Wikipedia er trikotillomani klassificeret som en psykiatrisk lidelse, som blandt andet kan blive udløst af angst eller stress. Det anslås, at én til fire procent af befolkningen har lidelsen.

Den danske kvinde, der har delt sin lidelse på Jodel, påpeger selv, at hun især plukker sine øjenvipper ud, når hun er stresset. Hun skriver desuden, at hun 'er lidt skør'.

Hun har delt billeder af sit ansigt, hvor man kan se, at der mangler øjenvipper omkring hendes øjne. Dem bringer vi ikke i artiklen, da der er risiko for, at hun kan blive genkendt af sine nærmeste.

Lider du af psykiske problemer? Så er der masser af hjælp at hente. Følg dette link og bliv guidet til den hjælp, der er bedst for dig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Test din paratviden: Kan du komme ind...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx