Af - 11/10-15 08:28

25-årige Jeanette: - Træningen fik mig ud af stofmisbruget25-årige Jeanette: - Træningen fik mig ud af stofmisbruget

25-årige Jeanette Hass var i otte år afhængig af stoffer, men dem lagde hun på hylden til fordel for træning. Nu har hun deltaget i DM i bodyfitness.

Bildstrecke im Grossformat »

- Man behøver ikke ende som en fiasko, bare fordi man har valgt nogle forkerte veje tidligt i livet. Det er budskabet fra 25-årige Jeanette Hass fra Herning.

Som 13-årig begyndte Jeanette Hass at eksperimentere med stoffer.

I begyndelsen var det mest hash, men med tiden blev det hårdere og hårdere stoffer. Og da Jeanette Hass fylder 18 år - er amfetamin, kokain, ecstasy, MDMA og lsd en fast del af hverdagen.

- Jeg troede, at jeg havde det fedeste og mest fantastiske liv. Men når jeg tænker tilbage, kan jeg godt se, at jeg ikke havde det godt, siger Jeanette Hass til metroxpress.

Niarn: Kørte 'Zulu Djævleræs' med kokain og alkohol i blodet
Niarn: Kørte 'Zulu Djævleræs' med kokain og alkohol i blodet

Som 20-årig finder Jeanette Hass' familie ud af, at hun er ude i et misbrug. Jeanette Hass begynder derfor til misbrugsrådgivning, men det hjælper ikke rigtigt.

- Det var nok mere for min mors skyld - end min egen - at jeg startede. Så jeg var der tre-fire gange, og så faldt jeg tilbage i det gamle liv, fortæller hun.

Forskere: Hver 10. mand i fitness har denne lidelse
Forskere: Hver 10. mand i fitness har denne lidelse

Først som 22-årig går det op for Jeanette Hass, at stofferne styrer hendes liv. Hun er på det tidspunkt i gang med at uddanne sig til kok, og får trods sit misbrug rigtig fine karakterer.

- Endelig havde jeg fundet noget, som jeg var god til, og det ville jeg ikke smide væk. Men det var vigtigt for mig at hurtigt finde en interesse, som jeg kunne bruge tiden på. Noget der kunne holde mig væk fra stofferne.

Fitnesskonkurrencer hitter - men pas på jer selv, advarer bikini-atlet
Fitnesskonkurrencer hitter - men pas på jer selv, advarer bikini-atlet

Derfor begynder Jeanette Hass at styrketræne. I starten går hun på holdtræning, men efter få gange begynder hun at styrketræne selv. Og i dag - tre år senere - stiller hun op til konkurrencer i bodyfitness.

- Træningen fik mig ud af misbruget. Jeg brugte det som en slags selvterapi. Og det gør jeg stadig. Hvis har en dårlig dag, kan jeg stadig godt få lyst til at tage stoffer, men så tager jeg i stedet høretelefonerne i og styrketræner for fuld skrue, siger hun.

Jeanette Hass er nu kommet så langt med træningen, at hun for nyligt stillede op i sin første fitness-konkurrence, hvor hun endda kvalificerede sig til DM, som fandt sted i weekenden.

- Intet skal stoppe mig nu, lyder det fra den 25-årige bodyfitness-atlet.


LÆS OGSÅ: Fitness World fjerner selfie-spejl i omklædningsrum efter kritik

LÆS OGSÅ: Fitness World overvåger dig: - Selvfølgelig er det grænseoverskridende

LÆS OGSÅ: Kendt dansk blogger dater Hollywood-kendis

LÆS OGSÅ: TV: Hvilket billede reagerer fyrene bedst på? Få svaret her

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx