Østeuropæiske tyve snyder sig på klub med paryk og falsk overskægØsteuropæiske tyve snyder sig på klub med paryk og falsk overskæg

Udenlandske tricktyve går til yderligheder i deres jagt på dankort og mobiler på danske natklubber. Omfattende indsats på området begrænser dog problemerne, siger politiet.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Udenlandske tricktyve på jagt efter dankort og mobiler er fast inventar på mange barer og klubber i store danske byer.

I København og Aarhus fortæller barejere og dørmænd til metroxpress, at tyvene, som primært kommer fra Østeuropa, gennem de seneste år er blevet mere kreative i forsøget på at komme ind på barerne.

LÆS OGSÅ: Tricktyve lænsede Martins Dankort: 20 minutter kostede 8.000 kroner

På natklubben The Jane i København snuppede de sidste år en tyv med paryk på. En anden bar et falsk overskæg.

- Vi oplever utrolig mange kreative indslag i form af diverse påklædninger. Der er ikke rigtig nogen grænser for kreativiteten blandt disse mennesker, siger Anders Balslev, Operations Manager i dkProtection, der varetager sikkerheden på The Jane.

Grundet omfanget af problemer med tricktyve i nattelivet har dkProtection valgt specifikt at uddanne nyt personale med speciale inden for området.

Tricktyve forklædt som politi på spil i København
Tricktyve forklædt som politi på spil i København

På en anden københavner-klub, Condesa, kender de også til de kriminelles 'nye tøjstil'.

- De har pænt tøj på, hvis de skal i byen og mere afslappet tøj på, hvis de skal i Fælledparken. De er helt klart blevet bevidste om, at de skal passe ind, siger Peter Marcussen fra SAFECPH, der står for sikkerheden på klubben Condesa.

I Aarhus nikker dørmændene også genkendende til tricktyvenes kreativitet:

- Vi havde en periode med en stribe tyverier, og dørmændene er blevet langt mere opmærksomme på, hvor kreative tyvene kan være, og derfor er det også blevet stille og roligt igen, siger Karoline Alhof fra Zenza Cocktailbar.

Tricktyve narrer gamle damer med nyt svindelnummer
Tricktyve narrer gamle damer med nyt svindelnummer

Tricktyve på spil: Sådan snød de forsvarsløs handicappet
Tricktyve på spil: Sådan snød de forsvarsløs handicappet

Hos Københavns Politi har en målrettet indsats resulteret i et fald på 17 procent i antallet af tricktyveri-anmeldelser fra første kvartal i 2014 til ditto i 2015.

- Vi har en fokuseret udlændingeindsats, som blandt andet sætter operativt ind over for netop lommetyverier i nattelivet. Derudover har vi i 2015 iværksat 'tryg nattelivsindsats', hvor vi er særligt repræsenteret og synlige hen over 40 weekender, siger Jan Bjørn, ledende politiinspektør​.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx