06/06-15 16:54

SF: Dansk ulandsbistand skal bruges ude i verdenSF: Dansk ulandsbistand skal bruges ude i verden

Flygtninge skal først hjælpes i nærområderne, mener SF og flere organisationer, som undrer sig over asylplan.

storybild

SF's Trine Mach siger fra over for den kurs, som regeringen fører på asylområdet. (Billede: Polfoto)

Det er helt uforståeligt og ærgerligt, at regeringen for andet år i træk vil bruge ulandsbistandsmidler til at dække stigende udgifter til asylsøgere i Danmark.

Det mener flere nødhjælpsorganisationer og SF.

- Hvis man vil forebygge krige og konflikter eller skabe udvikling, der gør, at mennesker ikke vender blikket mod Europa og trodser Middelhavet, så skal man simpelthen holde fast i ulandsbistanden og indsatserne for bæredygtig udvikling, siger SF's udviklingsordfører, Trine Mach.

- Man kan slukke brande den ene gang efter den anden, men uden brandslukning så sker det jo igen, siger hun.

Flygtninge på vej til Norge mistænkes for terror
Flygtninge på vej til Norge mistænkes for terror

Politiken skriver lørdag, at regeringen forventer ekstraudgifter til asylsøgere, der kommer til Danmark, på 1,5 milliarder kroner.

Disse udgifter skal i vid udstrækning "finansieres via omprioriteringer inden for den samlede udviklingsbistand", fremgår det af regeringens økonomiske redegørelse, som blev fremlagt i sidste uge.

Ligesom SF ærgrer Red Barnet sig over regeringens plan.

- Det er tydeligt, at verdens fattigste ikke er stemmeberettigede i Danmark, siger Jonas K. Lindholm, vicegeneralsekretær i Red Barnet.

- Vi skal huske, at verden står i brand, og at alle partier i Danmark er enige om, at en uomgængelig del af løsningen på de store flygtningestrømme er at styrke indsatsen i nærområderne og være med til at bekæmpe ulighed.

- Jeg har svært ved at se, hvordan de politiske udmeldinger hænger sammen med at tage flere midler fra udviklingsbistanden, siger Jonas K. Lindholm.

Hver tredje vælger er træt af tonen i udlændinge-debatten
Hver tredje vælger er træt af tonen i udlændinge-debatten

Heller ikke Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke og Ibis finder det rimeligt, at pengene til asylsøgere i Danmark skal hentes fra andre folk i nød.

- Jeg undrer mig over, at rationalet er, at hvis man skal bruge penge på asylcentre i Danmark, så er det eneste naturlige at tage pengene fra verdens fattigste, siger kommunikationschef i Folkekirkens Nødhjælp, Mads Klæstrup Kristensen.

VALG: Skat? Flygtninge? Klima? Hvilke emner er vigtige for dig?
VALG: Skat? Flygtninge? Klima? Hvilke emner er vigtige for dig?

Over 900 flygtninge reddet på Middelhavet
Over 900 flygtninge reddet på Middelhavet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx