06/06-15 16:54

SF: Dansk ulandsbistand skal bruges ude i verdenSF: Dansk ulandsbistand skal bruges ude i verden

Flygtninge skal først hjælpes i nærområderne, mener SF og flere organisationer, som undrer sig over asylplan.

storybild

SF's Trine Mach siger fra over for den kurs, som regeringen fører på asylområdet. (Billede: Polfoto)

Det er helt uforståeligt og ærgerligt, at regeringen for andet år i træk vil bruge ulandsbistandsmidler til at dække stigende udgifter til asylsøgere i Danmark.

Det mener flere nødhjælpsorganisationer og SF.

- Hvis man vil forebygge krige og konflikter eller skabe udvikling, der gør, at mennesker ikke vender blikket mod Europa og trodser Middelhavet, så skal man simpelthen holde fast i ulandsbistanden og indsatserne for bæredygtig udvikling, siger SF's udviklingsordfører, Trine Mach.

- Man kan slukke brande den ene gang efter den anden, men uden brandslukning så sker det jo igen, siger hun.

LÆS OGSÅ: Flygtninge på vej til Norge mistænkes for terror

Politiken skriver lørdag, at regeringen forventer ekstraudgifter til asylsøgere, der kommer til Danmark, på 1,5 milliarder kroner.

Disse udgifter skal i vid udstrækning "finansieres via omprioriteringer inden for den samlede udviklingsbistand", fremgår det af regeringens økonomiske redegørelse, som blev fremlagt i sidste uge.

Ligesom SF ærgrer Red Barnet sig over regeringens plan.

- Det er tydeligt, at verdens fattigste ikke er stemmeberettigede i Danmark, siger Jonas K. Lindholm, vicegeneralsekretær i Red Barnet.

- Vi skal huske, at verden står i brand, og at alle partier i Danmark er enige om, at en uomgængelig del af løsningen på de store flygtningestrømme er at styrke indsatsen i nærområderne og være med til at bekæmpe ulighed.

- Jeg har svært ved at se, hvordan de politiske udmeldinger hænger sammen med at tage flere midler fra udviklingsbistanden, siger Jonas K. Lindholm.

LÆS OGSÅ: Hver tredje vælger er træt af tonen i udlændinge-debatten

Heller ikke Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke og Ibis finder det rimeligt, at pengene til asylsøgere i Danmark skal hentes fra andre folk i nød.

- Jeg undrer mig over, at rationalet er, at hvis man skal bruge penge på asylcentre i Danmark, så er det eneste naturlige at tage pengene fra verdens fattigste, siger kommunikationschef i Folkekirkens Nødhjælp, Mads Klæstrup Kristensen.

LÆS OGSÅ: VALG: Skat? Flygtninge? Klima? Hvilke emner er vigtige for dig?

LÆS OGSÅ: Over 900 flygtninge reddet på Middelhavet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx