Af - 10/02-14 17:50; Opdateret: 10/02-14 18:02

Ukendt SF-kandidat: - Det er ikke for sjovUkendt SF-kandidat: - Det er ikke for sjov

Peter Andersen, 24-årig lærerstuderende fra Vejle, stiller op til posten som formand i SF. Se her, hvorfor han udfordrer Pia Olsen Dyhr.

storybild

Peter Andersen, 24 år, udfordrer Pia Olsen Dyhr i kampen om formandsposten i SF. (Billede: Peter Andersen / privat foto)

Hvordan adskiller du dig fra din modkandidat Pia Olsen Dyhr?

- Det er vores holdning til, hvilken retning SF skal trækkes i. SF skal søge indflydelse, men ikke for enhver pris. Vi skal have et stærkt SF, som tør sige nej, når det bliver for meget.

Men hvorfor skal SF's medlemmer stemme på dig til formandsvalget?

- Fordi jeg tror på, at SF skal i en retning, hvor vi tør søge indflydelse, men også sige nej. Der er en del eksempler på hen over de seneste år, hvor vi ikke har været gode nok til at sige: Det vil vi simpelthen ikke være med til. For eksempel at vi ikke fik indført millionærskatten og skolekonflikten sidste år (regeringsindgrebet, red.), som var meget forfejlet.

Her er den ukendte SF-kandidat: Superjoker eller super joke?
Her er den ukendte SF-kandidat: Superjoker eller super joke?

Hvor længe har du konkret overvejet at stille op?

- Det har jeg gjort den sidste uges tid, fordi der ikke var andre, der turde eller havde lyst til stå for en anden retning for SF.

Du er et ubeskrevet blad i SF. Hvilke personlige kvalifikationer kan du bidrage med?

- Jeg er et forholdsvis roligt menneske. Jeg har et hjerte, der brænder for politik, men jeg er godt til at holde hovedet koldt i pressede situationer. Det er en af de ting, jeg mener, jeg kan bidrage med.

Hvordan skal SF placere sig i forhold til Enhedslisten?

- Enhedslisten har langt hen ad vejen placeret sig der, hvor SF var, før vi gik i regering.
Enhedslisten er ikke længere et decideret protestparti, men protesterer alligevel højlydt, når det er nødvendigt, og det kan jeg godt misunde dem lidt. Jeg kunne godt ønske, at vi havde gjort det en gang imellem. Jeg håber, at vi kan finde en plads, som lægger afstand til den måde, Enhedslisten fører politik på og nogle af deres lidt mere yderligtgående holdninger, men hvor vi ikke lægger os oven i Socialdemokraterne.

Splittet SF: Formandsfavorit går ind for millionærskat
Splittet SF: Formandsfavorit går ind for millionærskat

Hvad siger dine venner til, at du har taget dette store skridt?

- Indtil videre har jeg kun mødt opbakning.

Kan du forstå, hvis nogen tænker, at det her en gimmick, og at du i virkeligheden bare prøver at tage medierne ved næsen?

- Nej, det kunne jeg ikke finde på. Jeg mener, at vi skal have en debat i partiet. Det mener jeg meget alvorligt.

Men når du stiller op, er der jo også en mulighed for, at du bliver valgt?

- Hvis jeg bliver SF-formand, så skal jeg nok tage det på mig. Men jeg har ikke kæmpestore forhåbninger om at blive valgt. Jeg er et meget ubeskrevet blad i partiet, men når jeg kigger min facebook igennem, er der mange positive tilkendegivelser.

Du er indehaver af bloggen 'Fantastenstanker'. Hvad siger det om dit kandidatur?

- Nu er det flere år siden (2010,red.), jeg har skrevet på Fantastenstanker. Jeg bliver dig svar skyldig.

Kommentator om SF-måling: Det er blodig alvor nu
Kommentator om SF-måling: Det er blodig alvor nu

Risikerer du ikke med dit kandidatur at skade SF, fordi SF kan komme til at fremstå useriøst – som et cirkus?

- Nej, det tvivler jeg på. Jeg er sikker på, at vælgerne godt kan se, at det ikke er for sjov, at jeg gør det. Der er en reel årsag til, at jeg stiller op, og det er, at jeg gerne vil tage debatten.

Du har været spejder i mange år. Hvad kan du bruge erfaringen fra spejderlivet til politisk?

- Det har givet mig noget ballast i forhold til at kunne agere i pressede situationer og i forhold til at være være tro mod dem, der er omkring mig.

Hvis du skal være helt ærlig, har SF så brug for 24-årig lærerstuderende, som bor i et kælderværelse i Vejle, som formand lige nu?

- Det vil jeg lade være op til andre at vurdere. Jeg mener, at jeg kommer med noget, og vigtigst at alt får jeg sat en debat i gang.

Men debatten handler jo mere om dig som person end om dit politiske projekt. Kan du ikke sætte nogle flere ord på, hvad du vil med SF?

- Jeg vil gerne sikre, at SF fører en folkesocialistisk politik, hvor vi har godt fodfæste i befolkningen og søger indflydelse. Der er ingen tvivl om, at hvis et nyt regeringsgrundlag kommer til at afspejle vores politik, vil det være en naturlig at gå i regering igen.

Hvordan vil du føre din kampagne, hvis det lykkes dig at finde 100 stillere inden på torsdag?

- Jeg vil tage imod de debatter, der måtte komme. Både i offentligt og intern i SF. Men jeg har ikke nogen aktuelle planer. Lige nu tager jeg det time for time.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Straffet for at råbe af dommere:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx