Af - 10/07-14 09:18

Kritik af kommune: 9-årig indlagt med promille på 2,57Kritik af kommune: 9-årig indlagt med promille på 2,57

En dansk kommune overhørte 11 henvendelser fra politi, lærere og borger uden at det blev grebet ind. Først da en ni-årig blev indlagt med en promille på 2,57 blev et søskendepar fjernet fra hjemmet.

storybild

(Billede: I. ROZENBAUM & L. MOUTON)

En dansk kommune står til skarp kritik fra Folketingets ombudsmand i en ny redegørelse. Kommunen overhørte mere end ti henvendelser fra myndigheder og private og gav ikke et ungt søskendepar den hjælp, de havde brug for.

Det skriver BT.

- Disse børn har slet ikke fået den hjælp, som de skulle have haft, og kommunens indsats har været helt utilstrækkelig. Det er afgørende, at en kommune hurtigt følger op på alvorlige henvendelser fra borgere og myndigheder, siger Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen ifølge BT.

Politibetjente, skolen og borgere henvendte sig, og blev ignoreret, ikke mindre end 11 gange - men kommunen greb ikke ind.

Først da det ene barn, en ni-årig pige, blev indlagt på hospitalet med en promille på 2,57 efter at have drukket to til tre liter rødvin, blev de to børn fjernet akut til en døgninstitution.

Pigen fra Tønder:  Jeg ville dø - havde kun min hundehvalp
Pigen fra Tønder: Jeg ville dø - havde kun min hundehvalp

En mor til en af børnene beskriver, at børnene gik for 'lud og koldt vand' hos den enlige mor. De søgte eksempelvis varme ved tørretumbleres udluftningskanaler og blev ude til sent på aftenen.

Fra kommunen fik de første henvendelser til de fik et møde med moren i stand gik der mere end ti måneder. 12 måneder efter første henvendelse blev de to børn fjernet.

- Familieafdelingen skrev i underretningen, at Familieafdelingen var svært bekymret for børnenes trivsel, står der i Ombudsmandens redegørelse ifølge BT.

Ombudsmand: Stop tvang over for anbragte unge
Ombudsmand: Stop tvang over for anbragte unge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx