Af - 11/02-16 10:43; Opdateret: 15/02-16 19:24

Overraskende: Så ligeglade er danskerne med \Overraskende: Så ligeglade er danskerne med "Jeg elsker dig"

Danskerne er langt mere tilbageholdende, når det gælder verbale kærlighedserklæringer. Det viser en stor europæisk undersøgelse blandt små 9.000 singler.

Bildstrecke im Grossformat »

Man siger, at Paris er kærlighedens by. Måske er det også derfor, at franskmændene ligger på en klar 1. plads, når det kommer til at ville høre de tre magiske ord fra deres partner: Jeg elsker dig.

I en ny undersøgelse foretaget af datingportalen Partnermedniveau blandt 8.725 europæiske singler siger 46 procent af franskmændene, at de gerne ser deres partner sige 'je' t'aime' en gang om dagen. I Danmark (Skandinavien, red.) vil kun 16 procent af os have den verbale kærlighedserklæring fra vores partner dagligt.

For sexolog Joan Ørting er tallene på ingen måde overraskende. Ifølge hende er danskere alt for dårlige til at udvise og afkræve følelser fra dem, vi elsker.

Ekspert: Sådan finder du en Valentinsdate
Ekspert: Sådan finder du en Valentinsdate

- I Danmark er der en standard tankegang omkring, at man kun skal sige 'jeg elsker dig', når man virkelig mener det. Det er er noget fis, siger hun til metroxpress og fortsætter:

- Ved at fortælle din partner, at du elsker ham eller hende, skaber du en følelse af øjeblikkelig kærlighed. Vi kan altså selv være med til at skabe kærligheden, og derfor skal vi ikke være så påpasselige med at tilkendegive den, lyder det fra Joan Ørting.

I undersøgelsen har de 8.725 europæiske singler ligeledes svaret på, om de forventer at modtage blomster fra deres partner. Her har 47 procent af danskerne, svenskerne og nordmændene en klar forventning om, at deres partner viser sig fra den romantiske side og hjembringer dem en smuk buket. Samlet giver det en 4. plads kun overgået af franskmændene, tjekkerne og briterne.

GUIDE: Sådan får du folk til at forelske sig i dig
GUIDE: Sådan får du folk til at forelske sig i dig

Mangler du en date til valentinsdag?
Mangler du en date til valentinsdag?

LÆS OGSÅ: Restaurant udlover middag med det HELE på valentinsdag: Der er bare lige ét enkelt krav

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx