Af - 21/11-16 07:48

Mobilfrie skoler giver bedre koncentrationMobilfrie skoler giver bedre koncentration

En ny tendens med mobilfri skoler har givet resultater.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet ses 8 grunde til, hvorfor det også kan være en god idé at lægge sin smartphone fra sig ind i mellem.

Et Snapchat til venner, et spil 'Tricky Test' i frikvartet og en sms til forældrene, når legeaftalen er på plads. I løbet af en skoledag bruger folkeskoleelever hyppigt deres smartphone.

Men nu forsøger flere skoler sig med et forbud mod mobiler, og det har givet bemærkelsesværdige resultater. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Alme Kristne Friskole ved Græsted i Nordsjælland er en af de skoler, der har forsøgt sig med et forbud og skolen tillader hverken mobiltelefonbrug i timerne eller frikvarterene.

Din smartphone er en tikkende virusbombe
Din smartphone er en tikkende virusbombe

Til Kristeligt Dagblad fortæller skoleleder Peter Skov Thomsen, at det i starten krævede lidt tilvænning fra flere af eleverne, men at det i dag kun er et fåtal, der savner mobiltelefonen i klasseværelset.

Eleverne har fået mere ro til at koncentrere sig i timerne, for de skal ikke hele tiden tage stilling til, hvad der sker på telefonen.

Det siger Peter Skov Thomsen, skoleleder ved Alme Kristne Friskole. Han fortæller desuden, at en af eleverne oplevede, at da han fik sin telefon tilbage efter skoledagen, havde han flere end 80 ubesvarede sms’er.

- Hvis man får så mange sms’er i skoletiden, er der jo ikke noget at sige til, at man har svært ved at koncentrere sig, for man er jo flere steder på en gang, siger Peter Skov Thomsen.

Sådan undgår du at miste dine digitale filer
Sådan undgår du at miste dine digitale filer

Jonas Ravn, der er projektleder og oplægsholder ved Center for Digital Pædagogik, ser grundlæggende flere fordele ved mobilfri skoler, selv om han advarer om, at man ikke forsøger at vende udviklingen helt.

Fræk trend er et kæmpe hit: Er dine bryster gode nok?
Fræk trend er et kæmpe hit: Er dine bryster gode nok?

- Det at være moderne digital bruger i dag kræver også, at man kender vigtigheden af at være væk fra det. Der skal være skærmfri pauser i hverdagen. Man har ligesom aflivet tanken om, at vi mennesker kan multitaske, siger han og fortsætter:

- Deler man hjernen på fem forskellige projekter, er der jo kun 20 procent opmærksomhed på hver. Men man skal også gøre sig det klart, at den digitale teknologi er kommet for at blive. Man kan ikke skrue tiden tilbage.

Hele 96 procent af skoleeleverne i 7.- 9. klasse ejer en smartphone ifølge Kristeligt Dagblad.

Mand hænger rappere med falske ure ud på Instagram
Mand hænger rappere med falske ure ud på Instagram

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx