Af - 12/04-15 09:46

Populært datingsite vil gøre op med prostitutions-ryPopulært datingsite vil gøre op med prostitutions-ry

Datingsitet Sugardaters vil forbyde unge pigers brug af sitet til at lave aftaler om at levere sex til ældre mænd mod at få penge og gaver. Søger man sådan en aftale, er det ud, lyder det.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Det skriver Søndagsavisen.

- Er man på vores datingsite med det formål at levere seksuelle ydelser til gengæld for penge eller gaver, er det prostitution. De profiler vil vi luge ud i nu, siger Rasmus Hjulgaard, partner og indehaver af sitet Sugardaters.dk, til Søndagsavisen.

Det hastigt voksende datingsite har været meget omtalt i medierne, netop fordi unge piger anvender det til at date og have sex med ældre, velstående mænd mod forventning om at få penge og gaver igen.

Bare for at slå det helt fast: Hvis en ung pige indvilger i at gå på date og have sex med en mand mod forventning om at få en taske, nyt tøj eller kontanter, er det prostitution i jeres øjne?

- Ja. Hvis man spørger efter sådan en aftale, vil man blive udelukket, siger Rasmus Hjulgaard.

Han siger, at den megen medieomtale af Sugardaters.dk har givet et forkert indtryk af formålet med sitet.

- Jeg erkender, at vi har den type profiler, hvor folk accepterer at mødes på et hotelværelse til gengæld for gaver, siger Rasmus Hjulgaard.

- Det ønsker vi ikke. Det vil vi arbejde for at kommunikere ud, så det bliver klart for folk. For os handler sugardating om at finde en god partner. Det handler om de klassiske dyder, hvor manden betaler og er en gentleman, og hvor kvinden bliver forkælet. Folk har desværre fået et helt andet indtryk, fortsætter han.

Mænd og kvinder er ikke helt enige om, hvordan fænomenet sugardating bør vurderes.

I en rundspørge, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen, angiver 48 procent af mændene, at de slet ikke eller kun i mindre grad er forarget over fænomenet.

Til sammenligning er det 32 procent af kvinderne, der slet ikke eller i mindre grad er forarget.

- Det er interessant, da det viser, at de traditionelle kønsroller ikke er helt udviskede. Konceptet handler jo også om, at manden skal understøtte kvinden, forklarer Christian Groes, kønsforsker og lektor ved Roskilde Universitet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx