Af - 06/06-15 08:21

SAS-personale i Kastrup genoptager arbejdetSAS-personale i Kastrup genoptager arbejdet

Kronprinsesse Victoria måtte fredag aften køre i bil til Stockholm, da hendes fly fra Kastrup blev aflyst.

storybild

SAS-passagerer skal regne med forsinkelser i løbet af lørdagen, men SAS forventer ingen aflysninger som følge af en arbejdsnedlæggelse fredag aften blandt personalet i Københavns Lufthavn i Kastrup.

- Trafikken vil være påvirket, og der vil være forsinkelser, derfor opfordrer vi folk til at følge med på vores hjemmeside, siger selskabets danske pressechef Trine Kromann-Mikkelsen.

SAS-personale i Kastrup nedlægger arbejdet
SAS-personale i Kastrup nedlægger arbejdet

Det er SAS' bagagehåndteringspersonale, der nedlagde arbejdet angiveligt på grund af utilfredshed med nogle nye vagtplaner.

Det betød mange aflysninger og forsinkelser.

En af de mange, der blev ramt af arbejdsnedlæggelsen, var den svenske kronprinsesse, Victoria. Hendes fly til Arlanda i Stockholm blev aflyst, og kronprinsessen måtte derfor køre i bil hele natten for at nå hjem til lørdagens nationaldagsfejring i Stockholm.

SAS aflyser fire langdistanceture fra København
SAS aflyser fire langdistanceture fra København

Victoria og hendes følge sad ellers klar i VIP-rummet i lufthavnen, hvor de var mellemlandet efter en officiel tur til Lissabon, da personalet nedlagde arbejdet.

Hos 3F, som organiserer SAS' bagagehåndteringspersonale, oplyste man fredag aften, at arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig.

Muslimsk kvinde diskrimineret på fly: 'Du skal holde din kæft!'
Muslimsk kvinde diskrimineret på fly: 'Du skal holde din kæft!'

Formanden for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen, sagde til Ritzau, at man "hverken formelt eller reelt" har noget med strejken at gøre.

- Jeg er bekendt med, at der er nogle frustrationer over belastning og nye vagtplaner, som man oplever som dårlige, sagde Henrik Bay-Clausen fredag aften.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx