Af - 12/05-15 10:37

Dom over Heunicke-skældud: Sjældent amatøragtigt interviewDom over Heunicke-skældud: Sjældent amatøragtigt interview

Henrik Qvortrup mener ikke, at den skjulte optagelse af transportministerens skældud på en journalist får betydning for hans popularitet.

storybild

Foto: Metroxpress/TV2 Fyn

Der er ikke meget at sige til, at transportminister Magnus Heunicke følte trang til at sætte en TV2 Fyn-journalist på plads efter et interview om intercity-stop i byen Langeskov på Østfyn.

Det mener metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

- Det er et sjældent amatøragtigt interview, og fejlen ligger hos journalisten, siger Henrik Qvortrup.

Den udsendte journalist bruger i interviewet ordet 'løftebrud,' men Magnus Heunicke forklarer, at et eventuelt løfte kun kan være fremsat mundtligt af den tidligere transportminister for Venstre, Hans Christian Schmidt, og præmissen for interviewet er dermed forkert.

Redaktør: Heunicke og rådgiver optrådte som bredskuldrede 'rockere'
Redaktør: Heunicke og rådgiver optrådte som bredskuldrede 'rockere'

Heunicke jubler over Merkel-støtte til Femern
Heunicke jubler over Merkel-støtte til Femern

Der er således intet mærkeligt i, at Magnus Heunicke og i særdeleshed hans særlige rådgiver, Rasmus Jønsson, giver en skideballe, mener Henrik Qvortrup.

- Det er en meget forventelig reaktion i kølvandet på interviewet, siger han og fortæller, at selv om 'der bliver talt med større bogstaver, end der normalt bliver talt med,' i situationen efterfølgende, så har han selv prøvet værre.

- Jeg synes, at ministeren formår at svare på spørgsmålene med engleblid tålmodighed, fortsætter han.

Her kan du se interviewet, som transportminister Magnus Heunicke og særlig rådgiver Rasmus Jønsson efterfølgende bliver rasende over. (Klippet virker, når du trykker på play-knappen)

Hvis du læser artiklen på mobilen, så find klippene her, her og her.


TV2 Fyn valgte i går at bringe den skjulte optagelse af skideballen, hvor journalisten også får skældud for at stille et spørgsmål til sagen, selvom den oprindelig anledning for interviewet var en anden. Her mener Henrik Qvortrup dog, at den særlige rådgiver går over stregen.

- Der knækker filmen for Rasmus Jønsson. Selvfølgelig må man spørge, og hvis jeg var journalisten, havde jeg sat ham på plads, siger Qvortrup.

Selvom mange på sociale medier allerede har kritiseret Magnus Heunicke, der efterfølgende har beklaget situationen, mener Henrik Qvortrup ikke, at hans popularitet vil lide over den skjulte optagelse.

Minister: Nej, vi holdt ikke, hvad vi lovede
Minister: Nej, vi holdt ikke, hvad vi lovede

Minister: Kollektiv trafik må betale for rejsekort-fiasko
Minister: Kollektiv trafik må betale for rejsekort-fiasko

- Det tror jeg ikke, den gør, fordi han hurtig er ude og at lave 'damage control.'

TV 2/FYNs direktør, Esben Seerup, har forklaret årsagen til at bringe de skjulte optagelser på mediets hjemmeside. Her kaldes spørgsmålene for 'en række, helt relevante spørgsmål,' som TV2 Fyn angiveligt har forsøgt at stille ministeren i 19 dage.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx