Af - 14/01-14 21:37; Opdateret: 15/01-14 09:50

Hvidovres borgmester: Jeg bli'r rigtig ked af truslerneHvidovres borgmester: Jeg bli'r rigtig ked af truslerne

Trusler om at brænde gymnasiet og biblioteket ned i Hvidovre Kommune gør ondt på Hvidovres borgmester, Helle Moesgård Adelbor. Hun har aldrig oplevet noget lignende.

storybild

Trusler om at brænde gymnasiet og biblioteket ned i Hvidovre Kommune gør ondt på Hvidovres borgmester, Helle Moesgård Adelbor. Hun har aldrig oplevet noget lignende. (Billede: Polfoto)

Hun har været med i lokalpolitik i mere end 20 år, men har aldrig oplevet noget, der var så groft som dette.

- Jeg har da oplevet uro tidligere, men aldrig trusler på denne måde. Aldrig nogensinde, siger borgmester i Hvidovre Kommune, Helle Moesgård Adelbor, til mx.dk.

Unge utilpassede truer: - Vi brænder gymnasiet ned
Unge utilpassede truer: - Vi brænder gymnasiet ned

Truslerne hun snakker om, kommer fra en gruppe på 20-30 unge af anden etnisk herkomst end dansk. I et brev til Hvidovre Lokalavis understreger de, at de vil brænde biblioteket og gymnasiet ned i Hvidovre, hvis ikke de får et sted, de kan være i Avedøre Stationsby.

Meldt dem til politiet
Helle Moesgård Adelbor og resten af medarbejderne på rådhuset er dybt berørt af situationen og synes, det er højst uacceptabelt, at man forsøger at true sig til noget. Så uacceptabelt, at de tirsdag formiddag valgte at melde truslerne til politiet.

- Vi lever i et demokratisk samfund, og jeg vil hellere end gerne finde en løsning på problemet igennem en saglig dialog. Trusler og ultimatum er ikke vejen frem, siger Helle Moesgård Adelbor bestemt.

Politiet om unges trusler: Det er ekstremt alvorligt
Politiet om unges trusler: Det er ekstremt alvorligt

I Brevet til kommunen, som de unge kalder for et 'Budskab, fremgår det, at kommunen har tre uger til at skaffe de unge et sted at være med tv, DVD-afspiller og playstation. Sker det ikke, garanterer de, at det vil få alvorlige konsekvenser:

- Vi garanterer, at det bliver værre og værre. Vi brænder alle betydelige steder ned - biblioteket og gymnasiet kommer først. Lunten er blevet meget kort, det er bare bomben, der ikke er sprunget endnu, lyder det i 'budskabet'.

En tone, der gør borgmesteren ked af det.

- Jeg bliver rigtig ked af det, når jeg hører det her. Jeg synes, at Hvidovre har mange muligheder, og vi prøver hele tiden at skabe relationer til børn og unge. Ikke mindst igennem vores foreningsliv, siger Helle Moesgård Adelbor og understreger, at de unge - hvis de bare vil - har rig mulighed for at engagere sig i foreningslivet, hvor de fx kan søge om at låne lokaler, hvis de har noget fornuftigt at bruge dem til.

Ven til dræbt: 'Det gik helt galt'
Ven til dræbt: 'Det gik helt galt'

Men det dialogvejen det skal ske igennem. Ikke ved ubehagelig ultimatummer, fastslår borgmesteren.

Tre uger - I kan vente længere
I 'budskabet' står der, at kommunen har tre uger fra dags dato til at skaffe de unge et sted at være. Ellers varsler de 'bål og brand'.

Se bilen der udløste Stefan-drab
Se bilen der udløste Stefan-drab

Ifølge borgmesteren kommer de de unge dog til at vente en del længere, hvis de fortsætter på den her måde.

- Først og fremmest kan man ikke samarbejde med nogen, der er anonyme. Men jeg er yderst villig til at indgå i en dialog om problemerne, hvis de ønsker at stå frem, siger Helle Moesgård Adelbor, der dog understreger, at dialog ikke nødvendigvis er ensbetydende med en løsning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx