Af - 30/05-15 18:46

Hver tredje vælger er træt af tonen i udlændinge-debattenHver tredje vælger er træt af tonen i udlændinge-debatten

Politikernes negative snak om kriminelle østeuropæere og flygtninge, der kommer til Danmark for at leve et liv i sus og dus, hænger mange danskere ud af halsen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Hver tredje dansker mener ifølge en ny undersøgelse, at tonen i den danske udlændingedebat er 'alt for hård' eller 'for hård'. Til sammenligning mener kun knap hver fjerde dansker, at tonen er ’for blød’.

Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Avisen.dk.

Det er især Dansk Folkepartis retorik i forhold til udlændinge og indvandrere, der falder danskerne for brystet. Mere end hver anden dansker mener, at Kristian Thulesen-Dahl og Pia Kjærsgaard er alt for grove i deres mund i udlændingedebatten.

DF: Vil ikke ændre tonen
Men Dansk Folkeparti har ikke tænkt sig at ændre tonen, når de taler om udlændinge, fastslår partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Ikke en eneste gang de sidste uger har jeg mødt en vælger, der har brokket sig over, hvordan vi taler om udlændinge. Ikke en eneste vælger har prikket mig på skulderen og sagt: 'Tal nu pænt'. Tværtimod kommer folk og skriger: Se så at få væltet den regering og stram op på udlændingepolitikken, siger han til Avisen.dk.

Undersøgelsen viser da også, at DF-vælgerne bakker op omkring partiets toneleje overfor udlændinge. Kun 4 procent af deres egne vælgere finder tonen 'for hård', mens hver fjerde af deres vælgere ligefrem mener, at den er 'for blød'.

Martin Henriksen mener heller ikke, at Dansk Folkeparti er den hårde negl i klassen, når det gælder udlændingedebatten.

- Der er andre partier som Venstre og Konservative med deres Stop Nazi-Islamisme-kampagne, der fra tid til anden kører en hårdere tone end os, siger han til Avisen.dk.

Men Martin Henriksen fremhæver, at problemet med dansk udlændingepolitik ikke er tonen men substansen.

- Problemet er, at mange partier bruger en hård tone i udlændingedebatten for at dække over, at de faktisk ikke ønsker at stramme op på udlændingeområdet. Hos både Socialdemokraterne og Venstre er helt klart, at man generelt er tilbageholdende med at tage fat om nældens rod, siger han til Avisen.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx