05/08-17 00:13; Opdateret: 05/08-17 04:03

Lokal EL-spidskandidat beklager udtalelse om IS og zionisterLokal EL-spidskandidat beklager udtalelse om IS og zionister

Spidskandidat for Enhedslisten i Køge Niels Rolskov mener ikke, at Israel står bag oprettelsen af IS.

storybild

Køge. Det skabte omtale i flere medier, da Enhedslistens spidskandidat i Køge, Niels Rolskov, i en kommentar til en artikel skrev:

- Det er da almindelig kendt, at zionisterne har været dybt involveret i IS (Islamisk Stat, red.).

Fredag aften beklager Niels Rolskov udtalelsen, der kom som et forsvar for en lokal politiker fra Ishøj, der blev ekskluderet fra Socialdemokratiet for samme synspunkt.

Men den udtalelse vil han nu beklage.

I en pressemeddelelse udsendt fredag aften af Enhedslisten i Køge er Niels Rolskov citeret for at sige:

- Det skal stå helt klart, at jeg aldrig hverken har sagt, skrevet, endsige ment, at Israel har stået bag oprettelsen af IS.

- Jeg beklager udtalelsen og tager kritikken til mig.

Bestyrelsen for partiets afdeling i Køge understreger i pressemeddelelsen og over for Ritzau, at man stadig agter at have Niels Rolskov som spidskandidat ved det kommende kommunalvalg.

- Vi gør det ud fra en vurdering af Niels Rolskovs arbejde og evner som kommunalbestyrelsesmedlem. Der har han vist sig som en meget flittig og grundig politiker i kommunalbestyrelsen, og det tror jeg også, at du vil kunne få bekræftet af de fleste andre kommunalbestyrelsesmedlemmer.

- Så vi har stor tillid til hans arbejde der, siger kasserer i Enhedslisten i Køge Flemming Allermand til Ritzau fredag aften.

I sit opslag skrev Niels Rolskov også:

- For et par år siden blev endog en israelsk general taget til fange i Irak, hvor han trænede IS-krigere, så det er da højst besynderligt at ekskludere en mand for den slags udtalelser???

Den oplysning vil Niels Rolskov ikke længere stå ved.

- Jeg har fået forelagt oplysninger, der viser, at min henvisning til den tilfangetagne "general" ikke holder vand, siger han i pressemeddelelsen.

Det har fredag aften ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Niels Rolskov selv.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Superliga-direktør inden gyserkampe:...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx